Een voorleeswedstrijd

Op woensdag 17 mei was De Nationale Voorleeswedstrijd voor kinderen uit de groepen 7/8. Eva Koning (Noord-Brabant) werd bekroond als winnares. Zij las voor uit het boek Spinder van Simon van der Geest. De wedstrijd deed mij denken aan de voorleeswedstrijd bij mij op school.

Ik zat in een van de lagere klassen van de basisschool. Er zou een voorleeswedstrijd worden georganiseerd. Elke klas mocht één iemand sturen en daardoor hadden we dus eerst een voorronde in de klas. Ik was heel erg verlegen, maar in boeken kon ik mij verliezen. Iedereen stond ervan te kijken dat ik meedeed. Ik las voor uit het boek Pinkeltje en de rovers. Het was een stukje dat veel intonatie bevatte en een stukje waarbij ik de spanning kon opvoeren.

Het ging eigenlijk heel goed. De klasgenoten konden niet kiezen, dus mocht ik door naar nog een ronde in de klas. Van de juf moest ik wel een ander boek kiezen (misschien was ze geen fan van Pinkeltje?). Ik heb geen idee welk boek ik heb voorgelezen, maar wel dat het geen indruk op me heeft gemaakt. Helaas, ik verloor deze ronde en mocht niet door naar de grote finale. Ik was allang blij, want zo’n groot podium was niks voor mij (jaren later gaf ik een TED-talk op een groter podium, grappig).

Heb jij al eens aan een voorleeswedstrijd meegedaan?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge