Kiezen #1: Wat lees ik wanneer?

Random“Welk boek ga ik nu eens lezen?” Dit is een vraag die ik mezelf vaak stel. Er zijn zoveel boeken, maar zo weinig tijd. Waar let ik nu op bij kiezen van een boek? In de serie Kiezen ga ik op zoek naar antwoorden op deze vraag. Vandaag: wat lees ik wanneer?

Wat lees ik wanneer?

Ik heb een eReader vol boeken, mijn boekenkast(en) puilen uit en mijn wil-ik-lezen-lijst is uitgegroeid tot een oneindige lijst met potentiΓ«le pareltjes. Maar wat lees ik wanneer? Maak ik gebruik van een lijstje? Plan ik de boeken in? Of kies ik random boeken uit?

Ik moet zeggen dat het wisselend is. Ik heb wel boeken die ik lees voor bijvoorbeeld een leesclub of voor een deadline. Maar soms vind ik het ook heerlijk om een boek gewoon te kiezen. Ik begin dan gewoon zonder lijstje of deadline. Dit leest toch anders dan bij een leesclub. Het heeft allebei zijn charme.

Ik las bijvoorbeeld Billie & Seb voor de Hebbanleesclub, maar ook Ragdoll voor bijvoorbeeld de BOL.com leesclub. Allebei een voorbeeld van lezen met een deadline. Boeken zonder deadline zijn bijvoorbeeld boeken die al een tijdje op mijn eReader staan.

Hoe doe jij dit? Plan jij boeken in?

Veel liefs,

Veronique

*Deze blog verscheen eerder op Hebban.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge