Kiezen #3: Hoe belangrijk is de cover van een boek?

RandomIk kom in de boekenwinkel in de stad. Alle boeken liggen mooi uitgestald en er hangt een typische boekenwinkelgeur. De geur van verwachtingen en verborgen parels van boeken. Ik loop langs een tafel vol met boeken. Alle parels schreeuwen om aandacht. Het liefst pak ik ze allemaal op, bekijk ik ze en lees ik de achterkant. Het eerste wat ik zie, is de cover van een boek. En daar gaat deze Kiezen over, want hoe belangrijk is de cover?

Visitekaartje

In de boekenwinkel is het eerste wat je ziet de cover. De titel en de schrijver heb je nog niet gezien. Een mooie cover kan je aandacht trekken, je nieuwsgierig maken en misschien al iets verraden over het verhaal. Het is het visitekaartje van het boek. In de boekenwinkel vind ik het heerlijk om ze allemaal te bekijken. Ik probeer altijd van te voren in te schatten waar een boek over gaat.. Meestal zit ik er naast… Op internet bekijk ik eerst de titel en de schrijver en daarna kan ik mij pas verliezen in de cover. Wat een grappig verschil!

Verdrinken

Ik kan verdrinken in een mooie cover. En… ik kan heel enthousiast worden over een mooie, spannende en interessante cover. Dit steek ik dan ook niet onder stoelen of banken.

Er zijn een paar covers die indruk maakten op mij. Laatst kwam het boek Ragdoll binnen. Ik haalde hem uit de envelop en ik kreeg kippenvel. De rug was prachtig en uniek, de voorkant maakte me nieuwsgierig en ik was gelijk overdonderd door dit pareltje.

Ik vind ook de covers prachtig van de romans van Bella Andre. De kleuren vind ik treffend. Ook de covers van Santa Montefiore zijn de moeite waard om te noemen. Covers van thrillers vind ik fascinerend. Het is vaak angstaanjagend of luguber. De boeken van de Frida Klein-serie van Nicci French zijn heel interessant. Ik stel direct vragen over het verhaal en als serie passen ze fantastisch bij elkaar. Ik vergeet nog veel meer mooie covers… sorry! Er zijn zoveel prachtige exemplaren!

Wat is jouw favoriete cover?

Veel liefs,

Veronique

* Afbeelding boek is van de uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge