Plog: NL YA on tour in Maastricht

Op donderdagavond om 17 uur ben ik naar Maastricht geweest voor de NL YA on tour in Boekhandel Dominicanen (de grote boekhandel in de kerk). Het leek me leuk om hierover een artikel te schrijven, maar ik wilde geen verslagje schrijven. Ik wilde een persoonlijk tintje toevoegen aan het artikel. Daarom neem ik jullie een dagje mee in mijn leven. Ik ga naar mijn oma, werk aan school en uiteraard ga ik naar de NL YA on tour in Maastricht.

Goedemorgen!

Ontbijtje

Ik ontbijt meestal met thee, Kellogs en een boek. Het boek op de foto heet Ik was pas dertien van Lea Saskia Laasner. Een aangrijpend boek en misschien niet het meest luchtige boek om de dag mee te beginnen…

 

’s Ochtends ging ik eerst naar oma. Mijn oma is dementerend en woont in een verzorgingstehuis. Twee ochtenden in de week ga ik naar haar toe. We drinken dan samen koffie en thee en praten over van alles. Hier hebben we het over mijn armbandjes die ik om heb. Volgende week komt er een artikel, in het kader van Wereld Alzheimer Dag, over mijn oma en haar dementie online.

thee met oma

Bij oma drink ik trouwens meestal thee. Ik ben gek op de kaneelthee van Pickwick. Heerlijk! Echt zo’n herfstsmaakje. Thee kan eigenlijk altijd!

 

 

 

Wandelen met tom

Daarna ging ik naar mama toe. We lunchten samen en ik liet de hond, Tommy, uit. Dit is Tommy. Hij is mijn trouwe viervoeter en deelt dezelfde liefde voor slapen als ik 😉

Ik liep tussen de buien door… Voor we weggingen, stortregende het!

Studie

Na de wandeling ging ik nog even studeren. Mocht je nu denken: “Doet ze rechten?” Nee, ik studeer Communicatie en Multimedia Design. Dit is een HBO-deeltijdopleiding en ik bepaal dus mijn eigen tempo en wanneer ik studeer. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn schoolwerk. Dit is de module Mediarecht. Taaie kost! Gelukkig kreeg ik hulp…

 

Ik nam snel een boterham en ik ging op weg naar Maastricht. 15 minuutjes met de trein! Lekker snel! Ik wandelde door de winkelstraat naar de boekhandel. Het regende… niet normaal! Daarom ontbreken de foto’s van de stad Maastricht.

De boekhandel (Dominicanen) heb ik echter wel op de foto gezet. Wat is het toch een prachtige boekhandel! Deze zit in het straatje van de Berschka en ligt vlakbij het Vrijthof.

 

 

 

 

Hoe tof zijn die grote boeken? Die stonden ooit in de winkel als promotiemateriaal!

De NL YA on tour maakt deel uit van de Literatour week. Er kwamen verschillende Young Adult auteurs en schrijfster Jen Minkman gaf een workshop over een wereld creëren in je boek. Interessant! De aanwezigen schrijvers waren: Hilda Spruit, Chinouk Thijssen, Jen Minkman, Mizt aan de Maas en Vanessa Gerrits. Het was heel leuk om ze te ontmoeten. Leuk om een gezicht bij een auteur te zien.

Hilda ken ik via Facebook en we hadden elkaar al vaker gesproken via de mail of via de Messenger. Maar nog nooit hadden we elkaar ontmoet. Daar kwam verandering in!  Het was heel leuk haar te spreken. En natuurlijk… samen op de foto!

Zo! Dat was hem… Ik hoop dat jullie deze ‘plog’ leuk vonden. Het was een leuk dag! Ik vond het leuk om hem met jullie te delen 🙂

Veel liefs,

Veronique

*Het adres van Boekhandel Dominicanen is hier te vinden. Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

9 Replies to “Plog: NL YA on tour in Maastricht”

  1. Hoi, leuk om je dagindeling te lezen. Hij zat flink vol zie ik met veel leuke dingen. De dominicanerkerk vind ik ook geweldig. Het is te ver om even op en neer te rijden spijtig genoeg. Veel succes met je studie !

    1. Dankjewel! Wat leuk. Normaal is mijn dag niet zo druk. Ik probeer nooit te veel te plannen. Door mijn burn out weet ik goed wat ik wel en wat ik niet kan hebben. Gisteren en vandaag waren gewoon wat drukker 🙂 Normaal zijn ze vrij rustig hoor 😉

  2. Al weet ik als jouw opa wel zo ongeveer hoe jij je dagen doorkomt. Toch vind ik het wel leuk om dat als tekst te zien voorbij komen. Wat ik natuurlijk ook weet, is dat dit maar het topje van de ijsberg is, want je doet nog oneindig veel meer en daar is een heel groot huis met dito tuin bijhouden ook nog maar een klein deel van. Je bent gewoon een hele bezige bij. Ga zo doot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge