Recensie: Omdat de natuur anders besliste – Marie-Louise Klomp

Omdat de natuur anders beslisteVia Twitter leerde ik de schrijfster Marie-Louise Klomp kennen. Ze vroeg of ik haar debuutroman Omdat de natuur anders besliste wilde lezen. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal en geef ik mijn mening.

Het verhaal

Marie-Louise Klomp werd vanuit het niets geconfronteerd met de homoseksualiteit van haar man. Haar wereld stortte in. Tijd om erover na te denken en te rouwen, was er niet. Ze moest door voor haar acht maanden oude dochtertje. Om haar pijn en verdriet een plekje te geven en draaglijk te maken, begon ze met schrijven. Zo kon haar dochter later lezen, hoe moeilijk haar beide ouders het gehad hebben na hun echtscheiding.

Mijn mening

Op basis van de cover had ik dit boek waarschijnlijk niet uitgekozen. Het doet een beetje zakelijk aan. Dit past niet bij het gevoelige en kwetsbare verhaal van Marie-Louise. Het verhaal is verdeeld in verschillende tijdssprongen en in het begin snapte ik de volgorde niet. Achteraf vond ik de volgorde heel logisch.

Het verhaal is heel mooi en met respect geschreven. Dat is heel knap, want je voelt de boosheid, wanhoop en het verdriet van Marie-Louise. Je leeft vanaf de eerste pagina mee met Marie-Louise. Ik ben ontroerd door het verhaal. De schrijfstijl van Marie-Louise is heel soepel en fijn. Soms zit er een vleugje humor in en dat maakt het boek luchtiger.

Er wordt natuurlijk maar één kant van het verhaal geschetst. Daar moet je rekening mee houden, maar het is een verhaal dat je meeneemt en je raakt.

Omdat de natuur anders besliste is een ontroerend mooi verhaal.

Liefs,

Veronique

*Marie-Louise bedankt voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge