Recensie: Retour Spitsbergen – Pepper Kay

Retour Spitsbergen

Van Futuro Uitgevers kreeg ik als verrassing het boek Retour Spitsbergen van Pepper Kay. In mijn recensie vertel ik je meer over deze spannende thriller! Lees je mee?

Het verhaal

Dit staat op de achterkant van ‘Retour Spitsbergen’:

Kirill, de vijfentwintigjarige zoon van een vooraanstaande kunsthandelaar in Moskou, gaat met vrienden op skivakantie en krijgt een ernstig ongeluk. De breekbare band met zijn vader lijkt zich hierdoor te versterken, maar plaatst hem ook in een grimmige realiteit. Hoe had hij ooit kunnen bedenken dat zijn leven zo radicaal zou veranderen?

Jeremy is gescheiden en vader van twee kinderen. Op een dag komt hij in zijn woonplaats Amersfoort een vroegere klasgenoot uit groep zeven tegen. Tijdens een kop koffie om bij te praten krijgt hij een uitnodiging voor een avontuurlijke zeiltocht. Samen met zijn vriendin Annet reist hij af naar Spitsbergen, niet wetende dat deze zeilvakantie heel anders zal verlopen dan hij verwacht. Zowel voor Kirill als Jeremy is niets wat het lijkt. Verleden en heden verweven zich tot een onontkoombare werkelijkheid. Een werkelijkheid die langzaam maar zeker een fatale wending neemt.

Mijn mening

Van sommige schrijvers wil je alle boeken lezen. Gewoon alles. Dat heb ik bij Pepper Kay. Ik ben gek op haar boeken en ik was nieuwsgierig naar deze thriller van haar hand. Ik las natuurlijk al haar scifi/fantasy boeken en dit is natuurlijk een heel ander genre, dus ik was nieuwsgierig naar het verhaal. Ze maakte al mijn verwachtingen meer dan waar!

De schrijfstijl is aangenaam en precies zoals we hem kennen: gedetailleerd zonder te veel weg te geven. Pepper Kay weet je mee te nemen in het verhaal. Het is een spannend verhaal met een heel goed plot.

De proloog begint goed en je weet niet hoe alle lijntjes met elkaar worden verbonden. De tweede hoofdpersoon komt erbij en de levens van beide personen, Jeremy en Kyrill, lijken mijlenver uit elkaar te liggen. Je voelt dat ze verbonden zijn, maar je weet niet hoe. Zelf begin je als lezer lijntjes te bedenken. Uiteindelijk komen de lijntjes op een bijzondere manier bij elkaar.

Pepper zet je op het verkeerde been en de spanning borrelt. Toch duurt het even voor er vaart in het verhaal komt en je in het verhaal zit. Langzaam ontrafelt zich het verhaal. Er zitten een aantal goede verrassingen in!

Retour Spitsbergen is spannend, zit goed in elkaar met een fantastisch plot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Futuro Uitgevers voor het boek!

* Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

2 Replies to “Recensie: Retour Spitsbergen – Pepper Kay”

  1. Oh… Ik wist niet dat jouw recensie er al was! Dankjewel, Veronique! Hier ben ik heel blij mee. Ik ga ‘m morgenochtend delen! ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge