Recensie: Varkensbloed in chocolade – Ronald van den Broek

Varkensbloed in chocolade

Ik mailde Uitgeverij Palmslag over de thriller Mijn kartonnen broer van Ronald van den Broek. Naast dit boek kreeg ik ook het boek Varkensbloed in chocolade opgestuurd. In deze recensie vertel ik je meer over deze thriller. Lees je mee?

Het verhaal van Varkensbloed in chocolade

‘Varkensbloed in chocolade’ gaat over Denise Drijver. Ze is een succesvolle advocate op de Amsterdamse Zuidas. Haar perfecte leventje wordt op de kop gezet als ze vermoedt dat haar vriend een verhouding heeft met haar beste vriendin. Uit wraak begint ze een affaire met een collega. Als ze hem levenloos in zijn tuinhuis aantreft, bekoopt ze dit bijna met de dood. Ze gaat op zoek naar de waarheid en op haar zoektocht naar de waarheid komt ze in Barcelona. Ze ontdekt dat ze niet alleen naïef is, maar dat het ook levensgevaarlijk is om alles aan te nemen wat op Facebook staat. Dit is pas het begin van haar nachtmerrie. Lukt het Denise om de leugens te ontrafelen of wordt zij verzwolgen door de waarheid, die steeds grimmiger wordt?

Mijn mening

Het begin van ‘Varkensbloed in chocolade’ begint direct goed. Op een subtiele wijze en met kleine woorden bouwt Ronald van den Broek de spanning op.

Denise is een apart personage en lastig te doorgronden. Je krijgt geen hoogte van haar. Soms wilde ik haar door elkaar schudden. Aan andere personages ergerde ik me een beetje. In het echte leven kan ik nou eenmaal ook niet met iedereen vriendjes zijn. De personages worden hierdoor wel heel menselijk neergezet.

De spanning wordt heel goed opgebouwd. Je wordt de hele tijd op dwaalsporen gezet. Ronald van den Broek speelt psychologische spelletjes met de lezer. Dat is ook direct de kracht van dit boek. Je miste namelijk een beetje actie.

Je komt op een mooie manier achter de verklaring van de titel. Deze is heel origineel en goed gekozen. De diepere betekenis achter de titel past bij het psychologische spelletje van Ronald. Het plot is origineel en zie je niet snel aankomen.

Varkensbloed in chocolade is een groot psychologisch spelletje. De titel heeft een mooie, diepere betekenis.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Palmslag voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge