Achter het boek: Interview met Coen Cuijpers over Hardloopreis van geluk

Foto gemaakt door Joyce Bongers

In Achter het boek interview ik een schrijver over zijn of haar boek aan de hand van vijf korte vragen. Het interview is bedoeld als verdieping op de recensie van een boek. Deze Achter het boek staat in het teken van Hardloopreis van geluk van Coen Cuijpers.

1. Hoe kwam je op het idee om dit verhaal te schrijven? Wat inspireerde je?  

 De reis zelf. Tijdens de hardloopreis zelf maakte ik heel veel mee. Ik ontmoette veel mensen. Ook volgden heel veel mensen mijn reis op de voet, en kreeg ik zoveel positiviteit terug. Die combinatie liet me onderweg al besluiten er een boek over te schrijven.

2. Lijkt de hoofdpersoon uit ‘Hardloopreis van geluk’ op jou? Waarom wel of waarom niet?  

Ik ben de hoofdpersoon. Misschien een leuke aanvulling: ik ben wel een ander mens geworden naar de reis. Ik kon eenvoudigweg niet meer terug naar mijn oude leven. Nog altijd zoek ik het onderweg zijn op, nu door op katten en huizen te passen door heel Nederland. Het geeft me zoveel vrijheid.

3. Wat vond je leuk aan het schrijven van dit verhaal? En wat niet?  

Ik vond het prachtig om de marathons op de reis her te beleven. Aan de hand van video’s, teksten, foto’s, liedjes en de route ging ik helemaal terug naar die momenten. Ik was daar. En geregeld was ik verbaasd hoe ik telkens verder kwam. Een zin die ik vaak uitsprak: er gebeurde dít, en toen deed ik dát? Hoe dan? Ik vond het moeilijk om terug te gaan naar mijn depressie, waaruit deze reis ontstond. En ik vond het erg lastig om verhalen te schrappen. Ik was op zo’n moment zó blij met mijn redacteur.

4. Kun je iets meer vertellen over het schrijfproces van dit boek?

Het begon in november 2020, toen een vriend me wees op een heuse schrijfmaand (NaNoWriMo). Ik besloot dat dit het moment was om heel diep in mijn reis te duiken. 2 maanden later was de eerste versie van het verhaal geschreven, en was een redacteur direct geïnteresseerd in het verhaal. Ik kon het eerst maar niet geloven. Het werd een mooi maar moeilijk proces van heel veel schaven en vooral schrappen.

5. Wat wil je de lezers nog meegeven over dit boek?

Ga eropuit! Ga reizen, ontdekken en je grenzen verkennen. En verwonder je over al het moois dat er is.

Bedankt Coen Cuijpers voor je uitgebreide antwoorden!

De recensie van ‘Hardloopreis van geluk’ lees je hier.

Liefs,

Veronique

Bedankt Coen Cuijpers voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Hardloopreis van geluk

Auteur: Coen Cuijpers
ISBN paperback:  9789090346922 

Abonneer je hier op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge