Annie M.G. Schmidt-week 2017 #1: Jip en Janneke

Van 10 mei tot en met 20 mei is het Annie M.G. Schmidt-week. Ik ben enorm fan van deze bijzondere schrijfster. Daarom staat mijn blog de komende dagen in het teken van deze week. Vandaag: Jip en Janneke.

65 jaar geleden kwam de eerste Jip en Janneke in Het Parool. Reden voor een feestje! Vroeger lazen mijn ouders mij voor uit het dikke Jip en Janneke-boek. Elke avond een verhaaltje.. heerlijk! Tegenwoordig ziet het boek er niet meer uit. Het is helemaal kapot en het is letterlijk stuk gelezen.

De tekeningen van Fiep Westendorp bij de verhalen zijn prachtig en vooral herkenbaar. Ik ben gek op haar manier van illustreren. De figuren uit de boeken van Jip en Janneke kom je nu nog tegen. Zo ben ik fan van Takkie, de hond. Ik kan heel vrolijk worden van de Jip en Janneke-afdeling bij de Hema.

Ter ere van deze week verschenen er drie nieuwe boeken van Jip en Janneke. Zowel Jip als Janneke hebben nu hun eigen boek.

En het derde boek is A year in Holland with Jip and Janneke.Dit is een kennismaking met Jip en Janneke (en Nederland) voor anderstaligen, maar ook een kennismaking met het Engels voor kleuters en peuters in Nederland. Dit boek is de vertaling van Met Jip en Janneke Nederland rond. Misschien kan ik het boek gebruiken voor mijn taalmaatje? Dan heb ik weer iets om over te praten. Even over nadenken.

Wat vind jij van Jip en Janneke?

Veel liefs,

Veronique

*Afbeeldingen zijn van Querido. Bedankt voor de afbeeldingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge