Annie M.G. Schmidt-week 2017 #4: Otje

Van 10 mei tot en met 20 mei is het Annie M.G. Schmidt-week. Ik ben enorm fan van deze bijzondere schrijfster. Daarom staat mijn blog de komende dagen in het teken van deze week. Vorige week stonden er al drie mooie artikelen online over de boeken van deze schrijfster. Deze week gaan we verder! Vandaag staat Otje in de schijnwerpers.

“Otje, ik ben Otje en mijn vader die heet Tos…”

Ik kwam dit boek tegen op zolder en het bracht allemaal mooie momenten terug. Vroeger vond ik dit een heel zielig verhaal. Het is een verhaal dat volstaat met fantasie. Van pratende dieren tot aan papieren die weg zijn.

Later kwam er een serie op de televisie van Otje en weer kreeg ik hetzelfde verdrietige gevoel. De afloop was (ook dit keer weer) goed, dat scheelt dan weer… Op 3 oktober 1998 kwam de eerste aflevering op de televisie. In deze serie speelden o.a. Joost Prinsen en Nico de Vries (Tos). Otje werd gespeeld door Anne Rats.

Wat vond jij van Otje?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge