Annie M.G. Schmidt-week 2017 #5: Abeltje

Van 10 mei tot en met 20 mei is het Annie M.G. Schmidt-week. Ik ben enorm fan van deze bijzondere schrijfster. Daarom staat mijn blog de komende dagen in het teken van deze week. Vandaag: Abeltje.

Het boek Abeltje van Annie M.G. Schmidt verscheen in 1953. Ik heb dit boek echter nooit gelezen.

In 1998 kwam namelijk de film uit. De film won een Gouden Kalf in 1999 voor beste film. Een aantal jaren later zag ik de film en die maakte diepe indruk. Ik keek vanaf toen anders naar liften. Misschien kon die ook wel vliegen? Tot nu toe is dit nooit gebeurd, maar een beetje dromen kan geen kwaad. In de film zijn ook verschillende liedjes te horen van o.a. Trijntje Oosterhuis.

Heb jij Abeltje gezien?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge