Annie M.G. Schmidt-week 2017 #7: Ja zuster, nee zuster

Van 10 mei tot en met 20 mei is het Annie M.G. Schmidt-week. Ik ben enorm fan van deze bijzondere schrijfster. Daarom staat mijn blog de komende dagen in het teken van deze week. Vandaag: Ja zuster, nee zuster.

Vroeger keek ik de film heel vaak, ik kende de liedjes en zong deze lekker mee. Heerlijk jeugdsentiment. De film kwam uit in 2002 met in de hoofdrol als zuster Klivia Loes Luca, maar ook andere bekende acteurs als Waldemar Torenstra (inbreker Gerrit) en Tjitske Reidinga (danseres Jet) kwamen in de film voor.

Het origineel van Ja zuster, nee zuster is de serie. Deze kwam uit in 1966 en won een Gouden Televizier-Ring in 1967. De serie en de film gaan over de bewoners van Rusthuis Klivia waar zuster Klivia de baas is. In de serie krijgen de bewoners vaak ruzie met de buurman Boordevol. Hij is de huurbaas van zuster Klivia en probeert op allerlei manieren het Rusthuis te sluiten.

Ik had heel vroeger ook een cd van Ja zuster, nee zuster. Lekker meezingen! Ik zie me nu nog de Twips dansen of meezingen met het liedje M’n opa.

Wat vond jij vroeger van Ja zuster, nee zuster?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge