Annie M.G. Schmidt-week 2017 #8: Minoes

Van 10 mei tot en met 20 mei is het Annie M.G. Schmidt-week. Ik ben enorm fan van deze bijzondere schrijfster. Daarom staat mijn blog de komende dagen in het teken van deze week. Vandaag de laatste blogpost van deze reeks artikelen. Ik vond het heel leuk om alle artikelen te schrijven en even terug te gaan naar mijn favoriete boekjes en series. Vandaag sluit ik af met Minoes!

De film Minoes heeft een bijzondere betekenis voor mij. Dit was namelijk de eerste bioscoopfilm die ik zag. In 2001 kwam de film uit, ik was bijna 7 jaar en het maakte diepe indruk. De bioscoop maakte grote indruk op mij, maar de film ook. De film heb ik al 10 keer zien. Hij blijft zo mooi! Het verhaal vind ik mooi en de sprekende katten zijn zo goed gemaakt. Dit geeft het verhaal zo’n boost!

Het verhaal gaat over Minoes (Carice van Houten). Zij was een poes en is veranderd in een juffrouw. Ze kan echter nog steeds met katten en poezen praten. Op een bijzondere wijze ontmoet ze Tibbe de Vries (Theo Maassen). Hij is journalist bij de Killendoornse Courant. Hij is erg verlegen en durft niet zo goed op mensen af te stappen. Minoes gaat hem helpen met nieuwsberichten schrijven. Ze krijgt veel nieuwtjes van de katten van Killendoorn… Dan sporen de katten en Minoes hem aan om een artikel te schrijven over meneer Ellemeet, de weldoener van Killendoorn. Dit schiet in het verkeerde keelgat bij de bevolking van Killendoorn…

De film is gebaseerd op het boek uit 1970. Het boek heb ik echter nog niet gelezen. Ik ben wel een ongelofelijke fan van deze film en ik word er altijd vrolijk van. Zeker een aanrader!

Heb jij de film Minoes gezien? Of heb jij het boek gelezen?

Liefs,

Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge