Boeken en herinneringen

RandomSommige boeken lees ik en daar kleven herinneringen aan. Herinneringen zijn mooie cadeautjes om altijd bij je te dragen.

Gekregen boeken

Ik heb mooie herinneringen aan boeken die ik gekregen heb. Dit kan zijn voor een verjaardag, Kerst of zomaar. Wanneer ik het boek dan ga lezen, denk ik aan die speciale persoon die mij het boek gaf. Of als ik een boek win bij een winactie. Het boek wordt dan met zoveel liefde gelezen. Ik vertel ook altijd aan de cadeaugever hoe ik het boek vond.

Bijzondere plekken

Of ik lees boeken op bijzondere plekken. Dit kan zijn tijdens een mooie reis of in de trein. Vroeger reisde ik veel met de trein en was de eReader mijn beste vriend. Ik had altijd wel een boek dat ik las. Wanneer ik vroeger op vakantie ging, dan ging ik altijd naar de bibliotheek van te voren. Je mocht dan altijd 10 (!) boeken lenen voor de zomervakantie. De boekenhemel ging dan altijd even open! Ik leende er 10 en meestal bij mama op de kaart ook nog een aantal. De hele zomer nestelde ik me dan op een stoel in de zon (wel ingesmeerd uiteraard! En ook in de schaduw hoor…)Β  en las zoveel boeken. Ook op vakantie vond ik het altijd heerlijk om boeken mee te nemen. Ik lees graag boeken op vakantie. Dat geeft me een ontspannen gevoel. Tegenwoordig neem ik mijn trouwe eReader mee op vakantie. Hierop staan er dan meer dan 10… Laatst zat ik in het vliegtuig en las ik “Alles verloren” van Roel Janssen. Het brengt me nu even met mijn gedachten terug naar het vliegveld. Heerlijk!

Mooiste herinneringen

Mijn meest bijzondere herinnering heb ik aan het boek “De geheugenman” van David Baldacci. Dit was de eerste echte thriller die ik las. Dit boek staat al enige tijd op nummer 1 voor mij. Het is mijn ultieme favoriet. Mijn eerste favoriete kinderboek is “Mariska de circusprinses”. Het was een mooi gevarieerd verhaal. Nu vind ik het een heel onrealistisch verhaal, maar toen vond ik het te gek! De Baantjer-boeken (sorry, daar ga ik weer) vind ik geweldig! In groep 4 las ik de Bokkenrijders-reeks. O, man! Ik had zoveel nachtmerries en mocht ze nooit meer lezen van mam. Ik moet eerlijk zeggen; ik heb ze nooit meer gelezen. De bouqetreeksen en harlequinreeksen zijn mijn ultieme guilty pleasures. Ik vind het heerlijk om te lezen tussendoor. Bij toeval las ik de eerste en vond er een in de bibliotheek. Mooie herinnering!

Ik heb nog veel meer mooie herinneringen…

Heb jij boeken met mooie herinneringen?

Liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge