Boekenwinkels

Ik schreef al eens een blog over papieren versus digitale boeken. Mijn grote liefde is mijn eReader, maar toch ben ik ook gek op papieren boeken. Het heeft allebei zijn charme en zijn voor- en nadelen. Dit keer ga ik hebben over een hemel voor boekenliefhebbers: de boekenwinkel.

Hemels

Wanneer ik in een andere stad ben, ga ik altijd bij een boekenwinkel naar binnen. Niks is zo fijn als een grote ruimte vol met ‘nieuwe’ boeken. De geur, de mensen en vooral de hoeveelheid boeken geven mij een hemels gevoel. Het is zo heerlijk om de kaften te voelen en de pagina’s door je handen te laten gaan. Hier en daar lees ik een regeltje of twee of drie… Ik maak in mijn hoofd lijstjes van boeken die ik nog wil lezen. Hoe groter de winkel, hoe beter. Ik ben ooit eens in Maastricht naar een kerk geweest waar een boekenwinkel in zat. Dat was heel bijzonder. En het was druk. De hoeveelheid boeken was ongekend. Heerlijk!

Buitenland

In het buitenland ga ik ook graag naar boekenwinkels. Alleen maar om te kijken wat ze lezen in het buitenland. Welke boeken zijn daar populair? Hebben ze daar andere genres? Ik vind het heerlijk om te neuzen en even de boekenwinkelgeur op te snuiven.

Ben jij ook zo gek op boekenwinkels?

Veel liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge