Digitale of papieren versie?

In het begin moest ik niks van een eReader hebben. Een papieren versie van een boek voldeed prima. Totdat ik paar jaar geleden een eReader kocht. De beste investering.

Ik kocht een Kobo Touch met een witte behuizing en een lichtblauwe achterkant. Een klein formaatje met een touchscreen maakte het ideaal om mee te nemen onderweg. In het begin moest ik heel erg wennen aan het lezen. Opeens had ik beschikking over een heleboel boeken en hoefde ik die niet allemaal meer mee te nemen op vakantie of waar dan ook. Het liefste las ik onderweg of op vakantie. En een tiental boeken in je koffer maakt je bagage direct een stuk zwaarder. Maar op mijn eReader kon ik direct honderden boeken erop zetten en meenemen.

Ondanks dat ik enorme fan ben van mijn lieftallige liesvriend, heb ik ook een grote liefde voor papieren boeken. Een nieuw boek ruikt altijd zo lekker. Ik kan verdwalen in een boekenwinkel en alle boeken door mijn handen laten gaan en lekker bladeren. Sommige boeken heb ik ook liever op papier. Denk aan studieboeken of kookboeken. Maar ook klassiekers zoals ‘De Davinci Code’ van David Baldacci heb ik als papieren variant. De boeken van social influencers Mascha Feokistova en Anna Nooshin heb ik liever op papier. Even snel er doorheen bladeren en dat lezen waar ik behoefte aan heb. ‘Ma’ van Hugo Borst wilde ik enorm graag als fysiek exemplaar. Dit boek vond ik enorm herkenbaar. Soms vraag ik wel 1 of 2 boeken per jaar als papieren versie. Gewoon om te hebben.

Ik weet eigenlijk niet of ik meer fan ben van eReaders of van papieren boeken.. Het heeft allebei zijn charme.

Wat lees jij liever?

Liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge