Ezelsoor

RandomWanneer je in een boek bezig bent, leg je hem soms even weg. Bang om de bladzijden te vergeten, leg je een vouw in de hoek van de pagina. De volgende keer weet je dan precies waar je gebleven bent. De eerstvolgende keer pak je het boek, je vindt de pagina en strijkt de vouw weg, maar het lijntje blijft zitten. Een erfenis van een gelezen boek voor de volgende lezer.

Een ezelsoor vind ik- begrijp me niet verkeerd- verschrikkelijk. Het boek krijgt er een litteken bij terwijl het helemaal niet nodig. Je kunt ook een papiertje tussen de pagina’s leggen of een mooie boekenlegger. Dat werkt toch ook prima?

Wanneer ik vroeger naar de bieb ging, zag je al gauw aan de zijkant verschillende ezelsoren zitten. Zonde van het boek! (Je wist wel dat een boek populair was als er veel ezelsoren in zaten. Maar goed…) Toen kwam de eReader en had ik dit probleem niet. Het apparaat sloeg vanzelf de gebleven pagina op. Handig! En… ik kan digitale ezelsoren maken. Heuy!

Laatst kwam ik veel papieren boeken tegen. En na veel de eReader gebruikt te hebben, moest ik wennen aan het papier. En al gauw kwam het probleem van het wegleggen. Ik pakte een klein snoeppapiertje en deed dat in mijn boek. Het ergeren was begonnen. Dat kleine papiertje was niet geschikt voor zijn nieuwe taak; het viel eruit en was opeens verdwenen. Toen heb ik toch maar een mooie boekenlegger aangeschaft. En wat is het een fijn ding!

Wat vind jij van ezelsoren?

Liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

CommentLuv badge