Hoe belangrijk vind ik de schrijver?

De schrijver van een boek drukt een groot stempel op een boek. De schrijver schrijft ten slotte het boek. Het verhaal is misschien wel het belangrijkste. Maar ook de naamsbekendheid speelt een grote rol wanneer ik een boek uitkies om te lezen. Hoe belangrijk vind ik de schrijver? Ik was bezig om een boek te kiezen om te lezen en deze vraag popte in mijn hoofd op. Leuk onderwerp voor een artikel dacht ik!

Niet

Eerlijk gezegd, de schrijver maakt me niet uit. Meestal spreekt de titel mij aan of lees ik een achterkant van een boek. De schrijver is dan bijzaak. Een titel die me aansprak, was Tot op de bodem van Lisa Gardner. Ik kende Lisa Gardner niet, maar de titel maakte me nieuwsgierig. Het gevolg; het boek liet me niet meer los. Ik had dit ook met Billie en Seb van Ivo Victoria. De schrijver was mij onbekend, maar de titel sprak me aan en riep vragen op. Bij De Mythe van Methusalem had ik nog niet eerder iets gelezen van de Belgische schrijver Jo Claes. Dat ben ik na dit boek wel van plan. Gelukkig voor mij: er zijn nog genoeg boeken van Jo Claes te vinden!

Overigens wanneer ik een boekenwinkel ben dan let ik ook op covers van boeken. Die liggen dan zo mooi uitgestald en dan spreekt een cover mij eerder aan dan een naam.

Wel

Maar er zijn uitzonderingen. Ik ben fan van verschillende schrijvers en wanneer deze schrijvers een nieuw boek uitbrengen dan wil ik hem lezen, ongeacht het verhaal of titel. Dan drukt de schrijver wel een stempel op een boek. De schrijver David Baldacci kende ik al langer en zijn schrijfstijl sprak mij aan. Wanneer ik een schrijver tegenkom die ik kan waarderen, dan zoek ik altijd uit of er nog anderen boeken zijn. Dit had ik vooral bij de boeken van Nicci french. De hele Frieda Klein-serie is een reeks die ik heb verslonden door de schrijver(s). Tess Gerritsen is ook een schrijfster die al verschillende boeken op haar naam heeft staan en waarbij ik altijd kijk of er nog nieuwe boeken van zijn. Een schrijfster van een ander genre is Katie Fforde. Zij schrijft vooral romans.

Soms is een schrijver belangrijker dan het boek, maar soms ook niet.

Hoe zit dit bij jou? Hoe belangrijk vind jij de schrijver van een boek?

Liefs,

Veronique

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

CommentLuv badge