Ik ging naar het Indie Uitgevers Festival!


Ik neem je mee op pad! Op 11 september ging ik naar het Indie Uitgevers Festival in Amsterdam. Ik sprak met verschillende (onafhankelijke) uitgevers en auteurs over de boeken die dit najaar gaan verschijnen. Ik kan alvast verklappen: het wordt een mooi najaar! Ik vertel je meer over deze leuke dag. Kijk je mee?


Ik sliep in Amsterdam en daardoor hoefde ik niet eerst uren te reizen. Ik reisde een stukje met de trein en vervolgens stapte ik uit bij Amsterdam Centraal. Daarna ging ik met de veerpont naar de overkant. Ik liep trouwens eerst de verkeerde kant op… Ik kwam uit bij een soort rondvaartboten en vond het gek dat daar fietsen op moesten. Typisch weer! Op de foto zie je de A’DAM Toren, daar was ik al een keer geweest. Het event vond plaats in Tolhuistuin. Hier heb ik een keer lekker gegeten, dus ik kende de locatie al.


Ik was iets te vroeg en dus zat ik nog even aan het water en ik had een mooi besef. Ik ben heel trots op Veronique’s Boekenhoekje en zo dankbaar voor dit soort kansen.

Het is tijd om naar het event te gaan. Het Indie Uitgevers Festival stond in het teken van onafhankelijke (indie) uitgevers die hun najaarstitels presenteerden. Er was een beursvloer met stands, een podcasthoek (ik luisterde o.a. een podcast van Francine Oomen) en je kon met een aantal auteurs speeddaten.


Ik ging op ‘date’ met Karin Luiten. Haar kookboek ‘Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes‘ komt uit op 19 september. Wat een mooi boek! Het was een leuk gesprek!

Daarna had ik een date met Hetty Kleinloog (de auteur links op de foto). Wat een lieve vrouw! We hadden een mooi gesprek over haar boeken, lezen en leesplezier. Ik kreeg van haar deel twee (‘Nachtwerk’) en drie (‘Moederweelde’) van de ‘Kauffmann & Kauffmann’-serie. Deel één (‘De zusjes’) las ik al op mijn e-reader en vond ik heerlijk. Ik ben inmiddels bezig in deel twee (ik kon niet wachten) en het is zo’n leuke detective! Hetty Kleinloog komt dit najaar met deel 4!

Bekijk ‘De Zusjes‘, ‘Nachtwerk‘ of ‘Moederweelde‘ op Bol.com.

Als derde date sprak ik Mylo Freeman en Bregje Gevaert. Zij brengen samen het kinderkookboek ‘Kook mee met prinses Arabella’ uit. Een leuk gesprek volgde!

Bekijk het boek op Bol.com.

Mijn dag sloot ik af met Mette van Dijk. Ze is 23 en debuteert met haar boek ‘Mimosa’. Een spontaan gesprek over haar debuut.

Bekijk het boek op Bol.com


Er werd goed gezorgd voor je: er was water, thee, koffie en een goede lunch! De Tolhuistuin was zo’n mooie locatie. Ik sprak veel uitgevers met wie ik normaal mailcontact heb en dat vond ik zo leuk! Je hebt nu een gezicht bij de mail. Ik sprak ook andere bloggers, zoals Readalicious en Jeanet van Boekhandel Struik (en Jeanets_boekenwereld). Zo gezellig! Er komen veel leuke, mooie, bijzondere najaarstitels uit en het is te veel om op te noemen. Ik zal er een aantal bespreken op Veronique’s Boekenhoekje de komende tijd.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.Rond kwart voor 4, dacht ik, was ik helemaal gesloopt. Ik was overweldigd, maar het was zo leuk! Ik ging naar een restaurantje in de buurt, bestelde een ijsthee en bladerde in de leesexemplaren en de flyers. ’s Avonds ging ik eten bij het Eye Bar Restaurant. We zaten buiten en het uitzicht was zo mooi!


Ik bestelde Ramen en die was zooo pittig, maar wel heel lekker. Verder at ik kokosijs en het was de goede afsluiter!

Het was een leuke dag en ik ging helemaal geïnspireerd naar huis!

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te gaan. Tot snel!

Liefs,

Veronique

Ik was uitgenodigd voor het Indie Uitgevers Festival. Ik ben niet betaald voor dit artikel. Ik deel het uit enthousiasme! Lees hier meer over samenwerkingen.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge