Koken met Veer: 3 gerechten uit Dieet smakelijk van Wouter Cornet

Koken met Veer Dieet smakelijk van Wouter Cornet

Vandaag heb ik een nieuwe Koken met Veer voor je! Ik maakte drie gerechten uit het kookboek Dieet smakelijk van Wouter Cornet. In dit artikel ga ik je ze laten zien. Lees je mee?

Vegetarische zoete aardappel-lasagne

Het eerste recept uit dit kookboek was de vegetarische zoete aardappel-lasagne. Het is een recept dat wel lang duurt en dit heeft vooral te maken met de 55 minuten oventijd.

De saus is heel eenvoudig en erg lekker. Je doet er ui, paprika, tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, oregano, rode pesto, peper, vega gehakt (eigenlijk tofu, maar ik vind vega gehakt lekkerder), spinazie, citroensap, water en later nog mozarella erbij. Dit laat je inkoken. De combinatie met pesto en de tomatensaus vond ik een lekkere combinatie.

Je bouwt de lasagne eigenlijk op. Ik gebruikte alleen geen zoete aardappel, omdat ik in tijdnood kwam, maar gewone pasta bladeren. Ik vond het een erg lekkere combi en ik ga hem nog een keer met zoete aardappel maken.

Dieetproof pizza

Ik hoef niet af te vallen en ik doe niet aan lijnen, maar ik was wel benieuwd naar deze pizza. Ik eet graag de bloemkoolbodems van Magioni, maar ik had hem nog nooit zelf gemaakt. Het was een avontuur met vieze handen en keuken. 😉

Je maakt de hele pizza zelf: van de bodem tot de saus. De saus, marinara, vond ik erg verrassend. Hij is licht bitter met een lichte scherpe nasmaak. Ik houd ervan! Deze saus ga ik een keer gebruiken voor een pasta. Je gebruikt ui, knoflook, tomaten, gepelde tomaten, basilicum, oregano, peper en olijfolie. Dit laat je inkoken. Ideaal!

Je ziet het misschien al op bovenstaande foto: dit is volgens mij niet hoe de bodem hoort te zijn. Ik volgde het recept, maar ergens is het misgegaan. Het was plakkerig, het werd geen deeg en het was nat. Uiteindelijk heb ik hem op een bakplaat uitgesmeerd en heb ik mijn eigen toppings erop gedaan. Misschien had ik eerst de bodem een beetje moeten bakken. Met de smaak was overigens niks mis. Het was een lekkere pizza!

Chorizognocchi

O man! Dit is mijn favoriet! Ik maakte de chorizognocchi al voor Feelgoodboeken.nl. Je kunt het artikel hier lezen en naar de workshopruimte gaan.

Volgende week komt de recensie van ‘Dieet smakelijk’ online. Ik ga je dan meer vertellen over het kookboek!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Wouter Cornet voor het boek!

Je kunt het boek bij de lokale boekhandel bestellen of bestel het online.

Voer je e-mailadres in om e-mailmeldingen van nieuwe berichten te ontvangen.

Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens is hier te vinden.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge