Korte recensie: Baantjer 89 – De Cock en de eenzame dood – Peter Römer

Als je me al langer volgt, dan weet je dat ik een grote Baantjerfan ben. Toen de nieuwste Baantjer aangekondigd werd, zette ik het groot in mijn agenda, maar door wat omstandigheden had ik nog geen mogelijkheid gehad om hem te kopen. Maar afgelopen zondag was het zover: ik kocht Baantjer 89 De Cock en de eenzame dood (van Peter Römer) en ik moest natuurlijk direct beginnen. Vandaag vertel ik je er (bijna) alles over in mijn recensie.

Het is trouwens in de vorm van een Korte recensie. Dit is een rubriek die niet nieuw is op mijn blog. In 2019 schreef ik de laatste keer een Korte recensie. Je kunt hier meer over deze rubriek vinden.

Het verhaal van De Cock en de eenzame dood

Hier gaat ‘De Cock en de eenzame dood’ over:

De Cock wordt naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw van de aardappelkraam, is in haar bed gesmoord met een kussen. Een moord in zakelijke sfeer of is de dader in de familie aan te wijzen?

De Amsterdamse rechercheur De Cock wordt naar de Lindengracht geroepen. Hennie, de vrouw die tientallen jaren de aardappelkraam op de markt bestierde, is in haar bed gesmoord met een kussen. Hennie was geen vriendelijk mens, maar wel rijk: achter de aardappelhandel waaraan ze goed verdiende zaten flink wat investeringen, ook in huizen. Naast een zakelijk conflict, zoals met Dennis, een ontevreden huurder met wie Hennie hooglopende ruzie had, denkt De Cock ook aan een motief in de familie. Want Hennie’s zoon Tonnie blijkt ook zo zijn redenen te hebben om niet rouwig te zijn om haar dood…

Mijn mening

In Korte recensie geef ik mijn mening in de vorm van een opsomming. In één oogopslag weet je of een boek iets voor je is en wat ik ervan vond! Hier vind je meer informatie over dit concept.

  • De cover is een typische Baantjer.
  • De stijl van Peter Römer is fijn en warm.
  • Het is een ontzettend spannend verhaal met een mooie twist.
  • Het lijkt ogenschijnlijk eenvoudig, maar schijn bedriegt…
  • Er staat een leuke verwijzing in naar een bekende uitspraak van 2021. Ik heb dit nog niet eerder in een Baantjer gezien en ik vond dit heel origineel.
  • Het is een typisch Baantjerverhaal. Het voelt heel authentiek.

Ik heb genoten van deze nieuwste Baantjer!

Liefs,

Veronique

*Het boek is zelf gekocht!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De Cock en de eenzame dood

Auteur: Peter Römer
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
ISBN paperback: 9789026152276 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge