Leesbenodigdheden

Een goed, spannend boek is een must voor mij als ik lekker wil lezen. Ik schreef al eerder over mijn leesplekken. Deze plekjes zijn belangrijk, maar daarnaast heb ik nog andere dingen nodig om lekker te kunnen lezen. Sommige zijn iets minder van belang dan anderen. Maar toch… belangrijk. Dit zijn 5 dingen die ik nodig heb om lekker te lezen.

1. Warmte

Warmte is voor mij belangrijk wanneer ik goed in mijn boek wil komen. Denk aan een lekker zacht dekentje, een warm dekbed of warm water in bad. Ik zit dan helemaal in mijn warme leesbubbel.

2. Thee

Ik ben gek op thee. Het liefst drink ik de hele dag thee. Ook wanneer ik een boek lees, is een grote kop thee binnen handbereik. Zelfs wanneer ik in bad ga, wil het voorkomen dat ik een mok meeneem…

3. Goed licht

Goed licht is enorm belangrijk. Het is niet alleen beter voor je ogen; het leest ook nog eens beter.

4. Muziekje

Niet per se muziek; televisie is ook goed. Ik moet iets hebben op de achtergrond dat een beetje lawaai maakt. Ik hoor tijdens het lezen weliswaar geen geluid, maar het is gewoon fijn. Maar er is een uitzondering. Wanneer ik in bad lig, wil ik geen geluid hebben. Dan moet het stil zijn. Heel raar.

5. Kussen

Ik lig graag te lezen en mijn hoofd moet ergens op rusten. In bad leg ik mijn hoofd op de rand en op de bank leg ik mijn hoofd op een kussentje. Heerlijk!

Zo kan ik optimaal genieten van mijn boek.

Wat heb jij nodig om lekker te kunnen lezen? Of heb jij misschien niets nodig?

Liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge