Maand van de Geschiedenis #2: Mijn liefde voor de geschiedenis

De hele maand oktober staat in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Vorige week schreef ik al over deze maand en vandaag vertel ik iets meer over mijn liefde voor de geschiedenis.

Favoriete vak

Ik ben gek op geschiedenis. In groep 5 had ik een leraar die heel goed kon vertellen. Hij vertelde verhalen over de Bokkenrijders en de middeleeuwen. Het was allemaal zo echt, dat ik er ’s nachts nachtmerries van kreeg. Ik genoot enorm van de mooie verhalen. Tijdens mijn middelbare schooltijd was geschiedenis mijn favoriete vak. Ik vond alle tijdperken erg interessant. Sommige verhalen staan me nog helder voor de geest, zoals over de revoluties en de wereldoorlogen.

Lerarenopleiding Geschiedenis

Na mijn havo wist ik niet zo goed wat ik wilde. Ik koos voor de Lerarenopleiding Geschiedenis. Het vak geschiedenis vond ik namelijk prachtig. Het lesgeven vond ik in het begin heel leuk, maar later ging het me steeds meer tegenstaan. Ik vond het heerlijk om verhalen te horen over de oudheid van mijn favoriete docent. Hij kon (en kan) geschiedenis echt tot leven brengen. Ik liep in mijn eerste jaar stage en ik hoorde van mijn stageleerlingen dat ze mijn verhalen zo ’tof’ vonden. Een groter compliment kon ik niet krijgen. Uiteindelijk haalde ik mijn propedeuse en stopte ik met de opleiding.

Geschiedenis? Saai!

Ik hoorde heel vaak van mijn leerlingen dat ze geschiedenis saai vonden. En vroeger zich af waarom ik het studeerde. Een goede vraag! Ik vind/vond het fascinerend om te zien hoe andere volkeren leefden en hoe hun kijk op de wereld was. Door onze voorvaderen zijn we geworden, zoals we nu zijn. En dat is een mooi gegeven!

Dit was een persoonlijk artikel in het kader van de Maand van de Geschiedenis. De komende weken komen er nog verschillende artikelen over boeken, films en series. Ik hoop dat je het leuk vond!

Wat vond jij van het vak Geschiedenis?

Liefs,

Veronique

*Voor meer informatie over de Maand van de Geschiedenis kun je hier kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge