Maand van de Geschiedenis #4: Geschiedenis-ABC deel 1

In de vorige artikelen voor de Maand van de Geschiedenis vertelde ik over mijn liefde voor het vak geschiedenis en gaf ik boekentips. Vandaag had ik zin in een creatief artikel en ik bedacht een ‘Geschiedenis-ABC’. Hieronder staan de eerste 13 dingen die te maken hebben met boeken die als thema geschiedenis hebben, de geschiedenis zelf en dingen over mij. Volgende week komt deel 2 online! Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

A – Appie Baantjer. Deze schrijver schreef de geweldige boeken van de serie Baantjer.
B – Boekenliefhebber. Heeft denk ik niet meer uitleg nodig.
C – Conny Braam. Deze schrijfster schreef veel historische romans, zoals Sjaco en De woede van Abraham.
D – David Baldacci. Dit is de schrijver van mijn favoriete boek; De geheugenman.
E Een lied in de storm van Jody Hedlund. Dit boek gaat over de liefde tussen Polly Catlett en John Newton (de schrijver van het nummer ‘Amazing Grace’.) Het verhaal gaat over de liefde, maar ook over de strijd tegen de slavernij.
F – Femke Roobol schreef het boek De erfenis van Mozart. Een mooi verhaal over liefde, jaloezie en verlies.
G – Geluk. Dat is het thema van de Maand van de Geschiedenis, maar het is ook een onderwerp waar ik graag over lees.
H – Historische roman. Een mooi genre waarbij geschiedenis een belangrijke rol speelt.
I – IndustriĆ«le revolutie. Dit is een van mijn favoriete revoluties.
J Jehanne van Simone van der Vlugt. Dit boek las ik vroeger heel vaak en vond ik heel mooi. Het gaat over het verhaal van Jeanne d’Arc. Zij wordt het gezicht van Frankrijk tijdens de honderdjarige oorlog met Engeland.
K Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. Een klassieker die niet mag ontbreken in deze lijst!
L – Lydia Rood schreef o.a. de historische roman De dochter van de Zeemeermin en gaat over de sage van de zeemeermin van Edam.
M – Markus Zusak schreef het boek De boekendief. Het verhaal speelt zich af in 1939. Liesel leert lezen en schrijven van haar pleegvader. Al snel groeit haar liefde voor lezen en boeken. Soms steelt ze boeken uit bibliotheken en bij boekverbrandingen. In de tijden van de nazi’s en oorlog is dit erg gevaarlijk.

Volgende week komt deel 2 van het ABC online en dat is het laatste artikel van de Maand van de Geschiedenis. Wat gaat het snel!

Tot volgende week,

Veronique

2 Replies to “Maand van de Geschiedenis #4: Geschiedenis-ABC deel 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge