Mijn favoriete boek

Ik lees graag en veel. En daarom heb ik een aantal boeken die mijn favoriet zijn. Deze lees ik gerust vaker dan een keer. Ik vergeet meestal het einde en dat maakt elk boek weer nieuw.
Maar mijn ultieme favoriet is: De Geheugenman van David Baldacci.

Waar gaat dit boek over?

Het boek gaat over een politierechercheur, Amos Deckers, die na een klap op zijn hoofd, een heel goed geheugen heeft. Na een dienst komt hij thuis en hij vindt daar zijn zwager, vrouw en dochter. Vermoord. De dader is spoorloos. Amos raakt de weg kwijt en wordt detective. Dan wordt Amos ingezet op een mysterieuze schietpartij op een middelbare school. Er kloppen een aantal zaken niet. Langzaam raakt het verleden verweven in de nieuwe zaak.

Waarom nummer 1?

Ik ben gek op thrillers en crimi’s. Dit is een mooie combinatie van deze twee. De held in het verhaal is Amos. Hij is stuntelig, mollig, maar ontzettend slim. Hij doet mij denken aan De Cock van Baantjer. Althans in mijn hoofd ontstond een tweede De Cock. Daarmaast vond ik de schrijfstijl heel fijn. Het verhaal zoog me mee en ik was het spoor kwijt. Het was zo ontzettend spannend. Het kostte me mijn nachtrust. Maar wat was dit goed! De tweede keer dat ik het boek las, was hij misschien nog wel beter. Ik wist het einde niet meer, maar de ontknoping kwam weer als een verrassing. En wanneer ik hem voor de derde keer lees, denk ik dat de verrassing weer groot is.

Wat is jouw favoriete boek?

Liefs,

Veronique

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Controle *

CommentLuv badge