Mijn favoriete boek: De geheugenman – David Baldacci

Mijn favoriete boek De geheugenman

Ik lees graag en veel. En daarom heb ik een aantal boeken die mijn favoriet zijn. Deze lees ik gerust vaker dan een keer. Ik vergeet meestal het einde en dat maakt elk boek weer nieuw.
Maar mijn ultieme favoriet is: De geheugenman van David Baldacci.

Waar gaat De geheugenman over?

Het boek gaat over een politierechercheur, Amos Deckers, die na een klap op zijn hoofd, een heel goed geheugen heeft. Na een dienst komt hij thuis en hij vindt daar zijn zwager, vrouw en dochter. Vermoord. De dader is spoorloos. Amos raakt de weg kwijt en wordt detective. Dan wordt Amos ingezet op een mysterieuze schietpartij op een middelbare school. Er kloppen een aantal zaken niet. Langzaam raakt het verleden verweven in de nieuwe zaak.

Waarom nummer 1?

Ik ben gek op thrillers en detectives. Dit is een mooie combinatie van deze twee. De held in het verhaal is Amos. Hij is stuntelig, mollig, maar ontzettend slim. Hij doet mij denken aan De Cock van Baantjer. Althans in mijn hoofd ontstond een tweede De Cock. Daarnaast vond ik de schrijfstijl heel fijn. Het verhaal zoog me mee en ik was het spoor kwijt. Het was zo ontzettend spannend. Het kostte me mijn nachtrust. Maar wat was dit goed! De tweede keer dat ik het boek las, was hij misschien nog wel beter. Ik wist het einde niet meer, maar de ontknoping kwam weer als een verrassing. En wanneer ik hem voor de derde keer lees, denk ik dat de verrassing weer groot is.

Meer lezen van David Baldacci?

Wat is jouw favoriete boek?

Liefs,

Veronique

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel en  Bol.com bestellen.

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De geheugenman

Auteur: David Baldacci
Uitgever: A.W. Bruna
ISBN paperback:  9789400504462
ISBN e-book: 9789044972276  

Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge