Mijn favoriete personages

In elk boek komen wel personages voor. Sommige personages worden geliefd en andere worden gehaat. Wanneer ik een boek lees, kan ik me helemaal inleven in het karakter. Ik kan meeleven met de pijn bij een verbroken relatie of lachen als het karakater iets grappigs meemaakt. Sommige personen mag ik meer dan andere. Er zijn veel karakters die ik leuk vind, dus ik vergeet waarschijnlijk een paar… Dit zijn mijn 4 favoriete personages!

1. De Cock – Baantjer

Dit lijstje is niet compleet zonder mijn ultieme favoriet! Ik heb al vaker geschreven over de boeken van Baantjer en over het nieuwste boek van Baantjer. Ik ben gek op de humor van De Cock en hoe hij omgaat met meneer Buitendam. Door de televisieserie kreeg De Cock ook echt een gezicht. En dit beeld paste bij mijn eigen De Cock!

2. Amos Decker – David Baldacci

Mijn favoriete boek is De geheugenman van David Baldacci. Hier speelt Amos Decker een grote rol in. Hij is een rechercheur en heeft een uitstekend geheugen na een klap op het footballveld. De manier van denken, zijn eigen wil, maar ook het beeld van lompe, grote rechercheur vind ik geweldig.

Laatst kwam ik erachter dat er nog 2 (!) boeken zijn met Amos Decker! De laatste nieuwe is uitgebracht op 2 mei en heet Het motief.

3. Maurice- Anne-Laure van Neer

Dit boek las ik afgelopen maand. En ik leerde Maurice kennen. Een beetje excentriek met een rauwe, donkere humor. Het lijkt me een man die alles voor zijn dochter over heeft.

4. Zoe – Katie Fforde

De laatste uit dit rijtje is van een ander favoriet boek van mij; De kers op de taart. Zoe is een kookgek en doet mee aan een kookwedstrijd. Ze is creatief en staat voor iedereen klaar. Ik ben gek op koken en bakken. Volgens mij is dat met Zoe heel gezellig.

Het leuke aan boeken is dat je altijd even weg kunt dromen met je favoriete personages.

Heb jij favoriete personages?

Veel liefs,

Veronique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge