Non-fictie Friday: Een bed van sneeuw – Pierre Wijnen

Een bed van sneeuwIn Non-fictie Friday bespreek ik een non-fictie boek. Een paar keer per maand verschijnt er een Non-fictie Friday op vrijdag. Ik geef meer informatie over het boek, je leest mijn mening en soms maak ik het persoonlijk. Van Uitgeverij Elmar kreeg ik het boek Een bed van sneeuw van Pierre Wijnen opgestuurd.

Het verhaal

Een bed van sneeuw gaat over de val van Pierre Wijnen. Na een voorval met een meisje uit zijn klimgroep, is gids Pierre Wijnen er niet bij met zijn gedachten. De rots breekt af en Pierre valt 300 meter naar beneden. Hij raakt bewusteloos en wanneer hij ontwaakt, is hij alleen in de kille nacht.

Hij wordt gered en in een Oostenrijks ziekenhuis beleeft hij een tijd van verwardheid en chaos. In dit boek wordt de redding, het verblijf in het ziekenhuis en de bergtochten, die steeds riskanter worden, van voorgaande jaren beschreven.

Mijn mening

De schrijfstijl is even wennen. Er worden veel details beschreven. Sommige zinnen zijn heel mooi en bijna poëtisch. Soms voel je de emotie door de tekst heen en andere keren is de stijl zakelijk zonder emotie.

Het begin is apart, maar je voelt wel de emotie en de paniek. De emotie is een belangrijke factor in het boek. Het is een interessant verhaal en door de manier waarop Pierre zijn emoties beschrijft, raakt het je.

Het verhaal is ingedeeld in verschillende hoofdstukken. Er zijn stukken van de redding, flashbacks naar eerdere beklimmingen en de tijd in het ziekenhuis wordt besproken. Het duurde even voor duidelijk was hoe het boek in elkaar stak. Dit maakt het lezen verwarrend. Het einde is heel bijzonder en raakte me.

Een bed van sneeuw is een verhaal met veel emoties.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Meer informatie over Non-fictie Friday is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge