Non-fictie Friday: Ik heb vliegangst – Arlen Hoebergen

Ik heb vliegangstIn Non-fictie Friday bespreek ik een non-fictie boek. Een paar keer per maand verschijnt er een Non-fictie Friday op vrijdag. Ik geef meer informatie over het boek, je leest mijn mening en soms maak ik het persoonlijk.

Van Uitgeverij Elmar kreeg ik het boek Ik heb vliegangst van Arlen Hoebergen. Ik vond de ondertitel, diagnose: paniekstoornis, heel interessant klinken. Het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal van Arlen.

Het verhaal

“Ik heb vliegangst” gaat over Arlen. Voor zijn werk krijgt hij de kans om naar Bonaire te vliegen, die grijpt hij met beide handen aan. Hij is gek op reizen en heeft de halve wereld overgevlogen. Als bijna alles geregeld is, slaat de vliegangst toe. De huisarts stelt de diagnose paniekstoornis en Arlens wereld staat op zijn kop. Hij begint aan een therapie om van zijn vliegangst af te komen. Arlen geeft een persoonlijke inkijk in zijn strijd tegen vliegangst.

Mijn mening

In het begin krijg je een ‘direct’ kijkje in de denkwijze van Arlen. Hiermee is de toon gezet. In dit boek is Arlen heel kwetsbaar, gevoelig en sterk. Er is een balans gevonden en dit maakt het lezen aangenaam.

Op de cover stond heel veel informatie. Hierdoor wist je niet zo goed waar het boek over zou gaan. Gaat het over zijn vliegangst of over zijn paniekstoornis? Of over allebei? Uiteindelijk blijkt het boek uit lagen te bestaan en komt er, door de therapie, veel nieuwe informatie naar boven. Dit geeft het boek meer diepgang.

De schrijfstijl van Arlen is heel fijn. Je leest het boek heel gemakkelijk. Het is geschreven in dagboekvorm en dat maakt het persoonlijker.

Arlen is heel open over zijn angst en zijn paniek. En dat waardeer ik enorm.

Ik heb vliegangst is een open en eerlijk verhaal over angst en paniek.

*Sommige delen uit het verhaal van Arlen bezorgden mij kippenvel van herkenbaarheid en waren confronterend. Ik vond het niet te confronterend, maar ik kan natuurlijk alleen voor mezelf spreken.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Meer informatie over Non-fictie Friday is hier te vinden.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

[bol_product_links block_id=”bol_5abcb94c6192c_selected-products” products=”9200000086817367″ name=”Vliegen” sub_id=”Vliegen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge