Plog: Kunstbende Limburg finale 2019

Kunstbende Limburg finale 2019

Vandaag een ander soort artikel. Ik ging op zondagmiddag 31 maart 2019 naar de Kunstbende Limburg finale in schouwburg De Domijnen in Sittard. Vorig jaar hielp ik als vrijwilliger, maar dit jaar ging dat niet vanwege mijn hernia. Ik besloot toch een paar uurtjes te gaan. Met krukken is dat een hele onderneming. Ik neem je mee op pad!

Wat is Kunstbende?

Het is misschien even goed om uit te leggen wat Kunstbende is. Kunstbende is een initiatief om jong creatief talent te ontdekken. Door Kunstbende worden jongeren gestimuleerd om hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen. Bekende artiesten, zoals: Trijntje Oosterhuis, Martin Garrix en Claudia de Breij hebben ooit meegedaan aan Kunstbende. Er zijn verschillende categorieën waar je aan mee kunt doen: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Theater en Taal. Kunstbende is voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.

Er zijn eerst een aantal voorrondes geweest in de provincie. De winnaars gaan door naar de grote regiofinale. De winnaars van de regiofinale gaan door naar de grote finale in Amsterdam. Hier strijden de winnaars om toffe prijzen! Bijvoorbeeld draaien als DJ op Mysterieland,

Meer informatie en de winnaars zijn te vinden op de website van Kunstbende Limburg.

Ik neem je mee!

Here we go!
Klaar om te gaan!

Ik keek heel erg uit naar deze middag. Panterjurkje aan en gaan!

Ik stond op de gastenlijst en dus kreeg ik een mooie stempel.

Stempel kunstbende
Stempeltje!

Ik begon in de Grote zaal van de schouwburg. Daar vonden de categorieën Theater, Dans en Fashion plaats. Helaas heb ik Fashion niet gezien, maar ik zag wel een aantal dames in mooie creaties lopen. Ik genoot van de dansacts en de theatervoorstellingen. Eén act bezorgde me kippenvel en de tranen stonden in mijn ogen. Zoveel talent had die jongen! De presentatie van Dans was trouwens in handen van danser Juvat Westendorp. Wat is hij grappig!

Theater bij Kunstbende Limburg 2019
Theater
Dans

Daarna ging ik naar Muziek en DJ. Dit vond plaats in de Kleine zaal op de 1e verdieping. Een hele rits trappen op… Ik ging even zitten op een bankje en zag twee jongens capoeira doen. Gaaf!

Bij Muziek zag ik twee acts: twee dames die heel mooi zongen. Eén dame zong over haar overleden moeder, kippenvel. De eerste kandidaat DJ die ik zag, was een feestbeest. Leuk om te zien hoe iemand op kan gaan in zijn muziek.

Daarna ging ik naar Expo, Film en Taal in de kelder. Met de dienstlift naar beneden (scheelde weer trappen). Ik zag een heftige film over zelfmoord. Knap gemaakt, maar het thema vond ik te heftig. Voor Taal was ik helaas te laat. Daardoor liep ik schrijfster Joyce Spijkers mis. Jammer! Ik had haar graag ontmoet.

Terug naar de Grote Zaal. Trappen op… Ik keek een blok Theater en daarna genoot ik van een aantal dansers van het blok Dans.

Dans bij Kunstbende Limburg 2019
Dans
Kunstbende Limbur Dans 2019
Dans
Dans

Na 3 uurtjes hield ik het voor gezien. Met krukken is het een hele onderneming om op pad te zijn. Ik had pijn en was heel moe. Tijd om naar huis te gaan!

Kunstbende is zo’n unieke wedstrijd!

Ik heb een super leuke middag gehad. Al dat talent was zo bijzonder. Ik vind het zo knap. Ik geniet nog na!

Ik hoop dat je het leuk vond!

Liefs,

Veronique

*Ik stond op de gastenlijst van Kunstbende Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge