Recensie: A Strange Affair – Brienne Dubh

Via Facebook kwam ik in contact met de Engelse schrijfster Brienne Dubh. Zij vroeg of ik haar boek wilde lezen. Normaal lees ik geen Engelse boeken, omdat ik moeite heb met de Engelse taal. Toch ging ik de uitdaging aan en ik heb het boek met veel plezier gelezen. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal en geef ik mijn eerlijke mening.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Ellie Ré en Aaron Strange. Ellie werkt op een kantoor en is bezig met carrière maken. Ze heeft geen tijd voor mannen. Dan ontmoet ze Aaron. Hij wekt gevoelens in haar op die ze niet wil voelen. Haar donkere, spannende kanten komen naar boven door hem. Ellie wil deze gevoelens helemaal niet voelen. Ze moet een keuze maken. Gaat ze deze gevoelens achterna of niet?

Aaron werkt net bij een nieuw bedrijf en kan niet worden afgeleid. En al helemaal niet door een vrouw. Dan ontmoet hij Ellie en wordt alles anders. Er is iets aan haar dat hem aantrekt. Hij wil Ellie haar duistere, spannende kant laten zien en haar genot schenken. Hij moet alleen niet verliefd worden…

Mijn mening

A Strange Affair is een kort verhaal (novelle) en bestaat uit 82 pagina’s. De schrijfstijl van Brienne is vlot en snel. Hierdoor vlieg je als het ware door het boek en ligt het tempo hoog. Toch past dit bij het verhaal en heb ik dit als fijn ervaren. Het begin is heel romantisch en klef. Dit staat in contrast met de rest van het verhaal; dat is ruw en duister. Dit vond ik een mooie combinatie. Het paste heel goed bij het verhaal.

Brienne schrijft heel beeldend. Dit past perfect bij het genre. Het boek valt onder het genre erotisch. Dat heb ik geweten! Halleluja! Het is duidelijk en straight-to-the-point geschreven. Toch is het niet ‘schuin’. Gewoon goed beeldend.

De afwisseling van personen vond ik fijn. Je leert beide personages kennen, maar toch heb ik ze niet kunnen doorgronden. Het gevoel alsof ik nog wat miste, knaagde aan me tijdens het lezen. Misschien miste ik wat meer verhaal achter de personages? Soms vond ik het verhaal een tikkeltje voorspelbaar en dacht ik: “daar gaan we weer…” Jammer!

A Strange Affair is een leuk verhaal over twee verschillende mensen in een decor van liefde en genot.

Liefs,

Veronique

*Thanks Brienne for the book!

*De taal van het boek (en mijn kennis van de Engelse taal) heb ik niet meegenomen in mijn recensie.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie is hier te vinden.

 

2 Replies to “Recensie: A Strange Affair – Brienne Dubh”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge