Recensie: Aan de hand – Sanne Hillemans

Cover van Loft Books

Eén van de boeken die een enorme indruk op me achterliet, was ‘Voor altijd twintig‘ van Sanne Hillemans. Later las ik nog meer boeken, zoals ‘De actrice in mij‘, ‘Mag ik bij jou‘ en ‘Bewaak mijn hart‘. Toen Loft Books mij het persbericht stuurde van Aan de hand was ik direct nieuwsgierig. Dit is trouwens het eerste deel van de serie over Alissa en Benjamin. Wat vond ik van dit verhaal? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Aan de hand

‘Aan de hand’ is het eerste deel in de spannende serie Alissa en Benjamin van Sanne Hillemans. Wat een routineklus leek te zijn loopt totaal uit de hand als agent Benjamin Westra Alissa Bastille tegenover zich krijgt. Dit is zeker niet het eerste het beste slachtoffer. Hij probeert grip te krijgen op de zaak: wat heeft ze allemaal meegemaakt en wie is deze vrouw eigenlijk? Maar dan wordt het politiebureau overvallen. Met vooruitziende blik probeert Benjamin Alissa in veiligheid te brengen. Te beginnen met een ontsnapping uit de handen van de overvallers, en eindigend in een achtervolging door Europa. Met wie heeft Alissa zich ingelaten? Kan Benjamin haar helpen? En kan hij voorkomen dat hij wordt meegezogen in de wereld van deze mysterieuze vrouw?

Mijn mening

Sanne Hillemans heeft een hele fijne stijl. Het is vlot en leest gewoon lekker. Daarnaast zit er iets warms in de stijl van deze auteur.

‘Aan de hand’ start een beetje traag en het duurt even voor ik in het verhaal zit. Ik snap dat dit begin nodig is om de rest van het verhaal te begrijpen, maar hierdoor greep het verhaal me vrij laat. Ik was wel nieuwsgierig naar het verdere verloop.

Alissa is een interessant personage en ik denk dat zij in de vervolgdelen nog gaat groeien. Benjamin heeft een jeugdig enthousiasme en dat maakt hem een leuke tegenpool. Beide personages krijgen langzaam meer diepgang, maar Sanne Hillemans legt nog niet alle kaarten op tafel. Het duurde even voor ik een band voelde met deze personages. Misschien heeft dit ook te maken met het begintempo.

Tijdens het lezen kwam ik erachter dat het verhaal meer een thriller/detective is en dat had ik niet verwacht. De cover en eerder werk van Sanne Hillemans hebben me misschien op het verkeerde been gezet. Hierdoor ging ik mogelijk met verkeerde verwachtingen het verhaal in.

Op een gegeven moment wordt ‘Aan de hand’ spannend en zit de vaart er goed in. Het einde is goed gedaan! Ik ben blij dat er vervolgdelen zijn en dat het verhaal nog niet afgelopen is. Er is nog ruimte voor groei en ontwikkeling. Het is een eerste deel dat smaakt naar meer!

Aan de hand smaakt naar meer!

Lees dit deel via Bol.comBookspot of Bruna.

Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Aan de hand

Auteur: Sanne Hillemans
Uitgeverij: Loft Books
ISBN E-Book: 9789047206729

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge