Recensie: Achter de façades van Parijs – Waldemar Kamer

Achter de façades van Parijs

Op Twitter zag ik het boek Achter de façades van Parijs van Waldemar Kamer voorbij komen. Ik was direct nieuwsgierig naar dit boek. Ik ben een aantal keer in Parijs geweest en elke keer vond ik het een geweldige stad. Ik schreef Uitgeverij Elmar een berichtje en ik kreeg het boek opgestuurd. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek! Lees je mee?

Het verhaal van Achter de façades van Parijs

‘Achter de façades van Parijs’ is een boek vol verhalen over de mensen die in Parijs wonen. Sinds 1984 woont Waldemar Kamer in Parijs. Hij stond als achttienjarige student op het Gare du Nord en hij kende slechts één persoon. Zijn verovering van de lichtstad was begonnen. Hij leerde verschillende mensen kennen. In ‘Achter de façades van Parijs’ bespreekt hij verschillende ontmoetingen in Parijs van 1984 tot 2004. Hij ontmoet een adellijke dame, een Russische zangeres, clochards, marktverkopers en leden van een theatercompagnie. Je krijgt een kijkje in een ander Parijs.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina ben ik verliefd op de vloeiende stijl van Waldemar Kamer. Het leest heel gemakkelijk en je wordt vanaf de eerste pagina meegevoerd naar Parijs.

Als je gek op Parijs bent, dan is dit boek zeker een aanrader. Je krijgt een andere kijk op de stad van de liefde. Je waant je in een ander Parijs en komt op andere plekken dan de Eiffeltoren of de Notre-Dame. Door de persoonlijke verhalen krijg je een bijzonder kijkje in het leven van de Parijzenaars.

De kaart in het begin is heel duidelijk. Elk hoofdstuk hoort bij een nummer op de kaart. Je kunt altijd zoeken waar je bent. Dit geeft je houvast. Soms worden er namelijk straatnamen en plekken genoemd en dan is een beetje houvast, om je een beeld te vormen, handig.

In het begin van elk hoofdstuk staat een foto. Dit geeft direct een beeld van het volgende hoofdstuk. Elk hoofdstuk heeft een duidelijke opbouw. Het verhaal zit logisch in elkaar.

Achter de façades van Parijs is het boek voor de Parijsliefhebber. Vanaf pagina 1 waan je je in Parijs!

Binnenkort komt er ook een Achter het boek-interview met Waldemar Kamer online!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge