Recensie: Alleen een beetje verliefd misschien – Lonneke van Engelen

Auteur Lonneke van Engelen benaderde mij of ik haar boek Alleen een beetje verliefd misschien wilde lezen. In mijn recensie ga ik je meer vertellen over deze roman. Lees je mee?

Het verhaal van Alleen een beetje verliefd misschien

Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar… Het kan snel gaan. Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee kinds, goede baan, tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze…

Lonneke van Engelen deelt in deze debuutroman het eerste deel van zeven heftige én waargebeurde jaren. Eerlijk, geestig en ongepolijst.

Is ze gelukkig? Heeft ze spijt? Zijn ze nog samen? Lees mee…

Mijn mening

De cover van ‘alleen een beetje verliefd misschien’ vind ik tof. Het is net alsof het een zwembad is. De bijbehorende doos waarin het boek geleverd werd, vond ik ook geweldig. De flaptekst is kort en daardoor wordt er niet te veel weggegeven van het verhaal.

De vlotte stijl van Lonneke van Engelen valt je direct op. Het is alsof je met een vriendin op de bank zit en zij je haar levensverhaal vertelt.

De dialogen zijn kort en soms is het onduidelijk wie wat zegt. Hierdoor raakte ik uit mijn leesflow. De personages blijven een tikkeltje vlak. Sommige personages krijgen geen naam, maar bijvoorbeeld alleen een beschrijving. Ik snap dat dit moet om de anonimiteit te waarborgen, omdat het verhaal waargebeurd is. Maar het was prettiger geweest als er gekozen was voor een naam.

In het begin moest ik even wennen aan de opmaak van het boek. Er is namelijk best veel witruimte en dat leest in het begin niet prettig. Het einde is een beetje abrupt, maar je krijgt wel alvast een voorproefje op deel twee. Dat maakt het beter, omdat je weet dat er een vervolg komt. Het verhaal voelde namelijk nog niet helemaal af.

Het verhaal bevat de nodige humor. Het is een vlot verhaal met vaart. Je vliegt door het verhaal. De seksscènes zijn steamy, maar niet vulgair. Het waargebeurde aspect maakt het verhaal intens.

Alleen een beetje verliefd misschien is een intens, waargebeurd verhaal.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Lonneke van Engelen voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Alleen een beetje verliefd misschien

Auteur: Lonneke van Engelen
Uitgever: –
ISBN paperback: 9789083139012 
ISBN e-book: 9789083139029 
E-book beschikbaar in Kobo Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge