Recensie: Alles op alles – Marijke Vos

Alles op Alles

Van Loft Books kreeg ik het boek Alles op alles van Marijke Vos. Een heerlijk feelgood boek om bij weg te dromen. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Alles op alles

Dit staat op de achterkant van ‘Alles op alles’:

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond?

De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Mijn mening

‘Alles op alles’ heeft leuke, maar vooral herkenbare personages. Je zult je als lezer herkennen in een aantal personages. Hierdoor komt het verhaal dichtbij je.

Het verhaal is echte feelgood! Lekker romantisch en je droomt lekker weg bij de avonturen van Nadja. Toch is het verhaal ook spannend. Je wilt de mysteries ontrafelen. Het is niet alleen maar zoetsappig en dat maakt dit verhaal sterk.

Soms gaat de tijd iets te snel en had ik het idee alsof ik iets gemist had. Het verhaal is leuk en origineel. De perspectiefwisselingen maken het verhaal interessant. Het geeft iets extra’s aan het verhaal. Als lezer ontrafel jezelf de diepere lagen in het verhaal. Je voelt soms de emoties van de pagina’s spatten.

De stijl van Marijke Vos is heerlijk. Je wordt meegenomen in de wereld van Nadja. Het is een makkelijke stijl om te lezen. Ben je gek op de boeken van Jill Mansell, dan is dit boek een aanrader voor je!

Alles op alles is echte romantische feelgood! Ben je gek op Jill Mansell, dan ga je dit verhaal heerlijk vinden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge