Recensie: Als de sterren fonkelen – Jet Nijland

Cover van Loft Books

Vandaag is het 4 mei. Dodenherdenking. We staan stil. We zijn stil. Daarom wil ik vandaag een recensie van een bijzonder boek met je delen. Als de sterren fonkelen van Jet Nijland is een mooie roman met een speciale link naar de Tweede Wereldoorlog. Ik vertel je graag meer over dit goede boek. Lees je mee?

Het verhaal van Als de sterren fonkelen

‘Als de sterren fonkelen’ van Jet Nijland is een meeslepende historische roman gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur

Liz is vastberaden om erachter te komen wat haar opa tijdens de Tweede Wereldoorlog meegemaakt heeft. Op zijn sterfbed laat hij Liz achter met een op het oog onbenullig geel boekje en een stapel ansichtkaarten.

Liz duikt in het verleden van haar opa en ontdekt het verhaal van twee jonge mensen: Bram en Saar. Ze worden vlak voor de oorlog verliefd op elkaar. Dan wordt Bram naar Duitsland gestuurd om te werken voor de vijand… Is de liefde sterk genoeg om de oorlogsjaren te overleven?

Als Liz in haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis hulp krijgt van een knappe wielrenner, wordt haar reis ook steeds meer een zoektocht naar haarzelf en naar de liefde.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina is ‘Als de sterren fonkelen’ emotioneel. Het is natuurlijk een heel gevoelig onderwerp en dat gegeven roept al veel emoties op. Jet Nijland weet dit op een goede manier over te brengen. Het is alsof je bij Bram bent. Heel bijzonder. Het voelt natuurlijk. Iedereen kent de verhalen en elk jaar sta je stil bij de Tweede Wereldoorlog, maar de manier waarop Jet Nijland dit heeft aangepakt is heel goed. Het is zo persoonlijk en kwetsbaar.

Het verhaal is emotioneel, schrijnend, verdrietig, pijnlijk en mooi. Ik had nogal wat zakdoeken nodig om deze roman te lezen.

Naast de verhaallijnen in het verleden heb je ook de verhaallijn in het heden met Liz. Liz is een interessant personage en misschien heeft ze te veel bagage voor deze roman, maar ik vond dat niet storend. Het hield het heden en verleden in balans.

Jet Nijland heeft met deze roman een pareltje geschreven. Het is zo goed gedaan! Ik denk dat dit boek nog veel harten gaat veroveren.

Als de sterren fonkelen is een pareltje! Dit boek gaat nog veel harten veroveren!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Loft Books voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Als de sterren fonkelen

Auteur: Jet Nijland
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047208679 
ISBN paperback: 9789047208884

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

One Reply to “Recensie: Als de sterren fonkelen – Jet Nijland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge