Recensie: Amari en de Nachtwachters – B.B. Alston

Het boek Amari en de Nachtwachters van B.B. Alston kwam in een heel tof promotiepakket. Ik zal je de toffe doos en de inhoud van het pakket ook laten zien. Wat was het een feestje om het uit te pakken. Natuurlijk vertel ik je ook alles over dit goede verhaal! Lees je mee?

Het verhaal van Amari en de Nachtwachters

Hier gaat ‘Amari en de Nachtwachters’ over:

Het eerste deel in een nieuwe serie vol humor, magie en avontuur, voor fans van Percy Jackson en Nevermoor.

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Unboxing pakket

Het boek werd bezorgd in zo’n gaaf pakket! Bekijk de video hier of hieronder.

Mijn mening

Toen ik de eerste keer de cover van ‘Amari en de Nachtwachters’ zag, was ik direct verkocht. Het is zo waanzinnig. De glinsteringen brengen je direct in het verhaal. Echt wauw!

B.B. Alston heeft een hele fijne stijl. Het is innemend en vlot tegelijk. Zonder poespas wordt het verhaal verteld. De fantasie van deze auteur is ongekend. De wereld die gecreëerd is, is geweldig. Er is gelet op de details. Het voelt zo natuurlijk en ‘echt’ aan. Je wordt ondergedompeld in de wereld van B.B. Alston. Het boek kon me niet lang genoeg duren.

Het is een ontzettend spannend verhaal. De wendingen zijn waanzinnig. (Hoe vaak kun je waanzinnig gebruiken in een recensie? Kennelijk heel vaak, maar ik ben gewoon heel enthousiast over dit boek.)

Als ik een genre aan dit boek zou moeten hangen, dan zou het fantasy en young adult zijn. Maar eigenlijk vind ik het niet passend genoeg. Het is gewoon een goed verhaal en met een ‘hokje’ zou je misschien bepaalde verwachtingen hebben.

Er zit een hele mooie boodschap in dit verhaal. Het komt goed tot zijn recht. Er zitten ook illustraties in het boek en deze zijn prachtig. Ze omlijsten het verhaal op een mooie manier.

Als ik toch een kritische noot moet plaatsen… Het einde vond ik niet leuk. Het is een echte gevoelskwestie. Als plot is het geweldig gedaan, maar ik had het graag anders gezien. Misschien heb ik geluk en loopt het anders, want ik las dat ‘Amari en de Nachtwachters’ deel één is van deze serie over Amari. Ik kijk in ieder geval uit naar een vervolg!

Amari en de Nachtwachters is een waanzinnig boek! De cover, het verhaal en de personages zijn geweldig. OP naar een vervolgdeel!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het toffe pakket en het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Amari en de Nachtwachters

Auteur: B.B. Alston
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN hardcover: 9789402707397 
ISBN e-book: 9789402761429 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge