Recensie: Avondrood – Deborah Raney

Tijd voor de recensie van een leuke feelgood. Ik las Avondrood van Deborah Raney. Ik vertel je er graag alles over. Lees je mee?

Let op: spoilers van andere delen uit de serie over de zussen Chandler.

Het verhaal van Avondrood

‘Avondrood’ van Deborah Raney vertelt het verhaal van Britt, de jongste van drie zussen. De afgelopen jaren heeft haar hele leven gedraaid om de mantelzorg voor haar ernstig zieke moeder. Nu haar moeder is overleden, denkt ze eindelijk tijd te krijgen voor zichzelf. Maar dan moet Britts oudste zus Phee bed houden wegens een gecompliceerde zwangerschap en opnieuw wordt Britts hulp ingeroepen.

Rafe Stuart is een ziekenhuismedewerker en niet in staat om zich fouten uit het verleden te vergeven. Om zijn leed te vergeten werkt hij hard om levens te redden, maar hij weet dat hij alle kans op liefde heeft verspeeld.

Als Britt en Rafe elkaar ontmoeten vanwege het ziekenhuisbezoek van Phee, vliegen de vonken over en weer. Maar Britt heeft geen tijd voor romantiek en Rafe heeft die afgezworen. Is het mogelijk om die afstand te overbruggen?

‘Avondrood’ is het derde deel in de serie over de drie zussen Chandler, maar is te lezen als een op zichzelf staande roman. De andere delen uit deze serie zijn ‘Morgenlicht’ en ‘Dagdroom’.

Mijn mening

‘Avondrood’ heeft een prachtige cover. De titel is heel mooi gekozen. De andere delen uit de serie over de zussen Chandler heb ik nog niet gelezen, maar de titel past er mooi bij. Je kunt overigens het verhaal goed los lezen. Je zult misschien wel spoilers krijgen over de eerdere delen, maar ik vond dat niet storend.

Aan Britt moest ik heel erg wennen. Ik had niet direct een band met haar. Haar houding is zo negatief. Ze zeurt soms een beetje. Hierdoor irriteerde ik me aan haar.

Het geloof speelt een mooie rol in het verhaal. Toch was het niet overheersend. Het was perfect in balans.

Het is een leuk verhaal en echt feelgood. In het begin had het verhaal niet veel diepgang. Later zoekt Deborah Raney de verdieping op, maar toch raakte het me niet. Het voelde afstandelijk. Jammer, want het is een mooi verhaal.

Avondrood is een leuk verhaal. Echt feelgood!

Liefs,

Veronique

Bedankt KokBoekencentrum Uitgevers voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel of Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Avondrood

Auteur: Deborah Raney
Vertaling: Tineke Tuinder-Krause
Uitgever: KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN paperback: 9789029732581
ISBN E-book: 9789029732598

 Op de hoogte blijven?

Abonneer je hieronder op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge