Recensie: Best of YA XS – De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

Toen ik hoorde over de XS-serie van uitgeverij Best of YA was ik nieuwsgierig. Wat moest ik me daarbij voorstellen? Het was een aangename eerste ontmoeting met de serie! Ik las De laatste uren van Josephine Donkers van Daniëlle Bakhuis. Wat ik van deze thriller vond, ga ik je snel vertellen in deze recensie. Lees je mee?

Het verhaal van De laatste uren van Josephine Donkers

Hier gaat ‘De laatste uren van Josephine Donkers’ over:

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

In deze razendspannende short-read worden de laatste uren van Josephine Donkers gereconstrueerd. Kan alleen Josephine de waarheid achter haar dood aan het licht brengen? Als doden toch eens konden praten…

Mijn mening

De XS-serie van Best of YA zijn korte novelles in een paperback jasje. Een echte short-read dus!

Dit was mijn eerste kennismaking met auteur Daniëlle Bakhuis en wat voor een! Ze heeft een goede, vlotte stijl. De voorkant van ‘De laatste uren van Josephine Donkers’ is heel tof. Het kenmerkende roze van de serie valt direct op. In combinatie met de donkere cover is het heel tof. Het heeft iets mysterieus.

In een novelle is het belangrijk dat je direct in het verhaal zit. Er is geen tijd voor een trage opbouw. Daniëlle Bakhuis zorgt dat je direct in het verhaal zit. De hoofdstukken zijn kort en de flashbacks zorgen voor vaart. Het is een thriller met veel tempo.

Ondanks dat het een novelle is, zijn de personages goed uitgewerkt. Elk personage heeft een bepaalde diepgang, maar er blijft genoeg over om voor jezelf in te vullen.

Deze thriller zit enorm goed in elkaar! Het nawoord van Daniëlle vond ik ook erg interessant. Dit was mijn eerste kennismaking, maar ik ben zeker benieuwd naar meer van Daniëlle Bakhuis.

De laatste uren van Josephine Donkers zit zo goed in elkaar! Het is thriller vol vaart met een zinderende ontknoping.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Best of YA voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.comBookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De laatste uren van Josephine Donkers

Auteur: Daniëlle Bakhuis
Uitgever: Best of YA
ISBN hardcover: 9789000377541 
ISBN E-book: 9789000377619

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge