Recensie: Beste vrienden – Kamila Shamsie


Soms lees ik een boek en ben ik zo enthousiast dat ik eigenlijk direct de recensie wil delen. Beste vrienden van Kamila Shamsie is zo’n roman. Ik gooi gewoon lekker mijn blogschema over de schutting en ga je alles vertellen over dit bijzondere boek. Lees je mee?

Het verhaal van Beste vrienden

De aantrekkelijke en zelfverzekerde Maryam en de leergierige en serieuze Zahra zijn beste vrienden sinds hun kindertijd in Karachi, hoewel ze totaal verschillend zijn en andere dromen hebben. Op de avond dat Pakistan de eerste vrouwelijke premier kiest en de wereld er even zonniger uitziet, komt aan die dromen een abrupt einde door een snelle en ondoordachte beslissing. Dertig jaar later wonen Zahra en Maryam in Londen en zijn ze nog steeds beste vrienden. Zahra staat aan het hoofd van Engelands grootste burgerrechtenorganisatie, terwijl Maryam een techondernemer is die steeds meer toegang krijgt tot de bevoorrechte elite met macht. Wanneer twee figuren uit hun jeugd opeens weer op hun pad komen, moeten ze echter hun fundamentele verschillen onder ogen zien. Zal hun vriendschap dit overleven?

‘Beste vrienden’ is een meeslepend verhaal over identiteit, macht en de vraag wat beter is voor een vriendschap: principes of loyaliteit?

De mooie rug van Beste vrienden

‘Beste vrienden’ heeft een prachtige cover, maar de rug van de paperback is minstens zo mooi!

Mijn mening

Soms heb je boeken waar ik zo veel zin in heb. Bij ‘Beste vrienden’ was dit zo. Ik lag nog net niet bij de brievenbus te wachten op deze bijzondere paperback. De cover is heel mooi, maar de rug is misschien nog wel mooier. Het kleurverloop past heel goed bij de cover.

Kamila Shamsie heeft een mooie stijl. Het is warm, liefelijk en heeft een sentimenteel randje. Ik heb enorm genoten van haar stijl.

‘Beste vrienden’ is een roman die gaat over vriendschap op verschillende leeftijden, maar eigenlijk speelt er veel meer. Maryam en Zahra zijn enorm verschillend en hebben een aantal mooie tegenstrijdigheden. Ze passen op de een of andere manier goed bij elkaar. Je krijgt een bijzonder inkijkje in de opvoeding van beide meisjes. Het is een andere tijd en dat wordt op een mooie manier duidelijk. Het verschil met het heden is groot. Beide dames maken een mooie ontwikkeling door en ze verrasten me met hun karakter als ze volwassen zijn.

Op het eerste oog lijkt het een roman die gaat over vriendschap, maar Kamila Shamsie durft ook andere onderwerpen, zoals macht en identiteit, aan te snijden. Het krijgt hierdoor meer diepgang. Je ziet een verschil in tijdgeesten en culturen. Het geeft deze roman iets extra’s.

Kamila Shamsie is een meesterlijke verteller. Het verhaal is warm, maar tegelijkertijd heeft het een verdrietig randje. Ik heb enorm genoten van deze roman.

Beste vrienden is een mooie, warme roman. Kamila Shamsie is een meesterlijke verteller!

Benieuwd naar dit boek? Koop dit boek dan via Bol.comBookspot of Bruna of steun de lokale boekhandel!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op Veronique’s Boekenhoekje? Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.


Liefs,

Veronique

Bedankt Uitgeverij Signatuur voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Beste vrienden

Auteur: Kamila Shamsie
Vertaler: Anne Jongeling
ISBN e-book: 9789044934618
ISBN paperback: 9789056727390

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge