Recensie: BFF 1 – Daisy in love – Jette Schröder

Het is tijd voor een heerlijk jeugdboek! Ik kreeg van Uitgeverij HarperCollins Daisy in love van Jette Schröder en wat was het heerlijk om weer eens hysterisch jeugdboek te lezen. Ik heb er zo van genoten! Maak je klaar voor een portie enthousiasme. Lees je mee?

Het verhaal van Daisy in love

Hier gaat ‘Daisy in love’ over:

De eerste kennismaking tussen Daisy en haar nieuwe buurjongen Floris verloopt niet bepaald goed. Hij maakt een foto van haar terwijl ze net een beschamend beautyritueel uitvoert, en weigert de foto van zijn telefoon te wissen. Daisy is razend! En dan blijkt Floris ook nog eens bij haar op school te zitten, waar hij direct wordt opgenomen in het populaire groepje van de verwaande Juliette. Gelukkig heeft Daisy altijd nog Kim, haar BFF!

Kim haalt haar over om mee te doen aan de Sterrenshow, de grote talentenjacht van hun school. Superspannend allemaal, zeker als blijkt dat ook Juliette zich heeft aangemeld. Gaat het Daisy lukken om haar te verslaan? En aan wiens kant staat Floris eigenlijk?

Mijn mening

Vroeger las ik de boeken over Lena Lijstje van Francine Oomen en de serie over De Glitterclub en het was even geleden dat ik zo’n heerlijk hysterisch jeugdboek heb gelezen. Maar wat heb ik ervan genoten! De kaft van ‘Daisy in love’ is een echte leukerd en hij doet me denken aan de boeken van Francine Oomen en De Glitterclub. Het is een tikkeltje schreeuwerig, maar het past heel goed bij het genre. Je wordt toch gewoon vrolijk van deze cover?

Is het klef, een tikkeltje voorspelbaar en zit er veel drama in? Ja! Maar… wat is dat heerlijk! Het is zo leuk!

De stijl van Jette Schröder is vlot en humoristisch. Sommige situaties… Als ik terugdenk aan mijn middelbare schooltijd, dan kan ik me helemaal in dit verhaal verplaatsen. Sommige gebeurtenissen zullen heel herkenbaar zijn voor de jonge (en misschien ook oudere) lezers.

‘Daisy in love’ is een heerlijk verhaal met een goede portie drama. Toch zit er ook een diepere laag in het verhaal. De boodschap die Jette Schröder probeert over te brengen komt goed over.

De personages zijn heerlijk. Ze zijn realistisch en worden goed uitgewerkt. Het is ook ergens een romantisch en lief verhaal.

‘Daisy in Love’ is het eerste deel in de BFF-serie en ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel!

Daisy in love zit vol humor, maar bevat ook een serieuze boodschap. Genieten!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij HarperCollins voor het boek!

Je kunt dit boek o.a. bij de lokale boekhandel, Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Daisy in Love

Auteur: Jette Schröder
Uitgever: Uitgeverij HarperCollins
ISBN hardcover: 9789402708462

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge