Recensie: Bikkeltje – Ilse Ooms

Van schrijfster Ilse Ooms kreeg ik haar bijzondere boek Bikkeltje opgestuurd. De voorkant ziet er heel mooi uit en past bij het verhaal. Ik was gelijk geraakt door de flaptekst. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek.

Het verhaal 

Stel je pasgeboren baby is ernstig gehandicapt en je toekomstdromen over jouw gezin is compleet in duigen gevallen. Wat doe je? Wat als je, volgens de artsen, blij mag zijn als je kind ouder dan twee wordt?

Het overkomt Ilse en haar man. Merle wordt geboren en ze komen in een aangrijpende rollercoaster terecht. Na twee jaar vindt het jonge gezin eindelijk rust, maar dan gebeurt er iets afschuwelijks. Bikkeltje gaat over de onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Ook als dat kind niet is, zoals je hoopte.

Mijn mening

Tijdens het lezen en tijdens het schrijven van deze recensie heb ik kippenvel. Ik was en ben enorm geraakt door dit verhaal. Het is een heel intiem en persoonlijk verhaal. Ik ben heel dankbaar dat ik dit Bikkeltje mocht leren kennen.

Naast het intieme en persoonlijke van het verhaal is het ook heel eerlijk. En daar heb ik respect voor. De emoties van het verhaal haalden me soms in en het verhaal kwam daardoor keihard binnen. Toch is er ook plek voor een vleugje humor. Hierdoor wordt het boek niet te zwaar. Er wordt ook aandacht geschonken aan de dingen waar het gezin tegenaan loopt. De enorme onmacht is voelbaar.

Ilse Ooms heeft een hele fijne schrijfstijl. De hoofdstukken zijn een soort dagboekfragmenten. Hierdoor mist er soms wat tijd tussen de hoofdstukken. Dit viel me soms op en dan had ik het gevoel alsof ik tijd miste.

Soms worden er medische termen genoemd en deze worden heel goed uitgelegd in de voetnoten aan het eind van elk hoofdstuk.

Je mag een kijkje nemen in het leven van Merle. Je wordt een beetje verliefd op Merle. Ik ben onder de indruk.

Bikkeltje is een intiem, persoonlijk verhaal over onvoorwaardelijke liefde voor je kind. Ik ben een beetje verliefd op Merle.

De opbrengst van de verkoop van dit boek gaat naar de Stichting Zeldzaam. Meer informatie is hier te vinden.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Ilse voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge