Recensie: Blauw hout – Roland Verbiest

Blauw hout


Van Uitgeverij Elmar kreeg ik het boek Blauw Hout van Roland Verbiest. Ik was heel benieuwd naar het verhaal. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van Blauw hout

‘Blauw hout’ gaat over twee Haagse broers die hun jongensdroom gaan najagen. Ze gaan een transportbedrijf in Congo beginnen. Ze leven en werken met en tussen de lokale bevolking. Ze lopen hierbij tegen de Congolese realiteit aan: intimidaties en gestolen goederen zijn na twee jaar normaal geworden. In Blauw hout neemt Roland Verbiest je mee in hun avontuur in Congo.

Mijn mening

De schrijfstijl van Roland Verbiest neemt je direct in het verhaal. Je wordt als lezer meegezogen in de wereld van de broers.

‘Blauw hout’ heeft een interessante kaft, maar er staat enorm veel informatie op de achterkant en op de twee zij-flappen. Dit is jammer, want dit maakt je als lezer minder nieuwsgierig. Daarom heb ik de samenvatting van het verhaal ingekort. Ik wilde niet te veel verklappen van het verhaal.

In ‘Blauw hout’ krijg je een (hard) kijkje in het leven van Congo. De cultuurverschillen tussen Congo en Nederland zijn interessant. Sommige gebeurtenissen zijn verbijsterend.

Roland Verbiest deelt een eerlijk verhaal en daarom lees je ook over de fouten die hij heeft gemaakt. Het is geen rooskleurig verhaal, maar juist heel menselijk. Soms gaf Roland wel veel details en hierdoor snapte je sommige gebeurtenissen niet. Soms was het een tikkeltje vaag.

De foto’s in het boek zijn mooi en ondersteunen het verhaal. Je krijgt dan ook beelden bij het verhaal. Bepaalde termen (zoals boten) kun je hierdoor beter plaatsen.

Blauw hout is een intrigerend verhaal over het leven en werken in Congo. Soms was ik sprakeloos.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Elmar voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge