Recensie: Blind vertrouwen – diverse auteurs

Elk jaar schrijft Uitgeverij LetterRijn een verhalenwedstrijd uit. Dit jaar was het thema ‘blind vertrouwen’. Vijfentwintig verhalen werden uitgekozen en vijf schrijvers werden uitgenodigd om een verhaal te schrijven voor deze bundel. Blind vertrouwen is het resultaat. Welke verhalen sprongen voor mij eruit? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Blind vertrouwen

Hier gaat ‘Blind vertrouwen’ over:

Het is een bekend verschijnsel dat veel mensen blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. De eigen handelingen worden daar vaak zonder er zelf bij na te denken op afgestemd. Wanneer het bijvoorbeeld om zaken gaat als de keuze van het broodbeleg of de kleur van een nieuw paar schoenen, kan dat hooguit op een teleurstelling uitlopen. Andere acties kunnen echter, indien ze verkeerd uitpakken, desastreuze gevolgen hebben. In deze verhalenbundel staan dertig spannende verhalen die tot die laatste categorie behoren. In elk verhaal overlijdt, al dan niet moedwillig, als gevolg van dat blinde vertrouwen minimaal één personage of men weet ternauwernood aan de dood te ontsnappen.

‘Blind vertrouwen’ bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Hedwig Meesters, Inés Beuker, Ellen Kusters, Marieke Jongejan, Gino Dekeyzer, Joos Hamer, Franziska Weissenbacher, Alain De Lannoy, Karin Bisschops, Filip Van Den Steen, Mike Jansen, Carolien Cramer, Anne van Zwieten, Jeroen van Berckum, Tessa van Dée, Marjo de Vroed, Lisa Buijnink, André Van Butsel, Rémon Saaltink, Vincent van Bruggen, Karen van Soomeren, Marcel van Stigt, Yoica Van Den Bremt en de LetterRijn-auteurs: Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos, van wie de laatste vijf op uitnodiging.

Mijn mening

De flaptekst bezorgt je direct kippenvel. Je kunt het concept op allerlei manieren interpreteren. Alle dertig schrijvers hebben dit op hun eigen manier gedaan. Deze creativiteit vond ik heel tof. Sommige verhalen vond ik minder, maar ik heb grotendeels genoten van ‘Blind vertrouwen’. Een aantal verhalen sprongen er voor mij.

Het eerste verhaal, ‘Boca’, van Hedwig Meesters is origineel en de toon voor de rest van de bundel is gezet.

‘Hernieuwde confrontatie’ van Ellen Kusters is echt geniaal. Het past ook zo goed bij het thema.

‘Foetus’ van Yoica Van Den Bremt vond ik heel tof. Het was zo origineel. Het perspectief van dit verhaal was heel goed gekozen.

‘Memento mori’ van Era Richmen is verrassend. Het is een goed verhaal!

Alain De Lannoy (‘Verboden verlangen’) verpakte een mooie boodschap in zijn verhaal. De boodschap gaf het verhaal iets extra’s.

Rémon Saaltink schreef ‘Tweestrijd’. Wat was dit een goede zeg!

Marjo de Vroed schreef ‘Een onverwachte moordenaar’. Dit verhaal vond ik gruwelijk goed! Het verhaal bleef me nog een lange tijd bij.

Blind vertrouwen is verrassend, spannend en origineel.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Steun je lokale boekhandel en bestel je boek daar.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Blind vertrouwen

Auteur: diverse auteurs
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN ebook: 9789493192072 
Prijs ebook: €5,99
ISBN paperback: 9789493192058 
Prijs paperback: €16,-

2 Replies to “Recensie: Blind vertrouwen – diverse auteurs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge