Recensie: Bloedheet – Annet Hulst

Het is tijd voor een thriller! Ik las Bloedheet van Annet Hulst. In 2020 las ik ‘Privacy Live’ en toen genoot ik al van de stijl van Annet. Genoot ik ook van deze thriller? Je leest het in mijn recensie!

Het verhaal van Bloedheet

Stel dat je uit nieuwsgierigheid je DNA opstuurt naar een bedrijf dat het vergelijkt met DNA van anderen. Stel dat je op deze manier op een groot familiegeheim stuit. Het overkomt de 18-jarige Fee Wilkens. Fee is eerstejaars student geschiedenis in Leiden. Sinds enkele maanden woont ze, met haar beste vriendin Rox, in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. Tijdens de voorbereidingen van haar vaders vijftigste verjaardag, doet Fee een schokkende ontdekking die veel vragen bij haar oproept. Wat is er vroeger precies gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wat staat er in het dagboek van oom Bas, dat hij schreef in de gevangenis? En wat ziet de knappe Joey eigenlijk in Fee? Dan sterft er een familielid. Dat Fee nieuwsgierig is, komt nu goed van pas. Ze besluit samen met Rox op onderzoek uit te gaan. Ze moet weten wat het sterfgeval heeft te maken heeft met haar verleden.

Mijn mening

De voorkant van ‘Bloedheet’ is goed uitgekozen. Ik vind het mooi dat je alleen een silhouet ziet. Je kunt je nog zelf een beeld vormen van de hoofdpersoon Fee. Meestal als er een gezicht op de cover staat, vind ik dat te veel afleiden. Ik kan dan geen beeld van de hoofdpersoon meer vormen.

Het begin is goed. Direct vormde zich er een verhaal in mijn hoofd. Uiteraard zat ik er weer gigantisch naast, maar het is goed dat het dit bij me opriep.

Door allerlei subtiele dingen wijst Annet Hulst erop dat er iets niet helemaal klopt. Deze kleine dingen zorgen ervoor dat je geprikkeld blijft. De hoofdstukken zijn kort en zullen je nieuwsgierig blijven maken naar meer.

In ‘Privacy Live’ leerde ik de stijl van Annet al kennen, maar ook nu is het weer genieten. Soms komen er echter wel een aantal dingen gewoon uit de lucht vallen. Jammer, want daardoor miste ik soms informatie.

Het verhaal is goed opgebouwd en het zit goed in elkaar. De spanning is subtiel en op de achtergrond aanwezig. Het sluimerde heel fijn op de achtergrond.

Sommige hoofdpersonages, zoals Fee, zijn goed uitgewerkt. Fee is nieuwsgierig, stoer, maar wel een tikkeltje naïef. Haar leven lijkt perfect, maar langzaam ontstaan er barstjes. Dit is zorgvuldig gedaan. Andere hoofdpersonages misten soms diepgang.

Het moment dat alle puzzelstukken in elkaar vallen is goud! Het is zo goed! Je moet wel even je hoofd erbij houden. Als je denkt dat je weet hoe het zit, dan geeft Annet Hulst je nog een mooie trap na.

Bloedheet heeft een enorm goed plot!

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij LetterRijn voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Bloedheet

Auteurs: Annet Hulst
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn
ISBN paperback:  9789493192119 
ISBN e-book: 9789493192133 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge