Recensie: De afdaling – Koen Paes

Van Uitgeverij Lannoo kreeg ik een leuke persmail over de spannende roman De afdaling van Koen Paes. Ik was direct gecharmeerd door de mooie, grafische voorkant en het verhaal sprak me aan. In mijn recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De afdaling

Hier gaat ‘De afdaling’ over:

Nick en Emerald besluiten om hun dagelijkse beslommeringen achter zich te laten en een uitdagende fietstocht door Frankrijk te ondernemen. Maar wat begint als een idyllische roadtrip van twee goede vrienden richting de mistige toppen van de Pyreneeën, verandert stilaan in een afdaling naar een duister verleden.

Gaandeweg wordt de trip grimmiger, vooral wanneer een van de twee in een dronken bui een gruwelijk geheim deelt…

Mijn mening

Koen Paes weet op een een bijzondere manier de lezer te prikkelen. Dit heeft te maken met de combinatie van de schrijfstijl, de personages en de bijzondere plottwist.

De schrijfstijl van Koen Paes is heel mooi. Sommige zinnen bezorgden me kippenvel. De beschrijvingen van het landschap is zo mooi gedaan. Je voelt bijna de vermoeidheid van de personages, de pijn in de benen en de zon brandt bijna op je hoofd. Koen Paes weet met weinig woorden veel te zeggen.

De twee personages, Nick en Emerald, zorgen voor een bijzondere dynamiek in het verhaal. De personages worden op een goede manier uitgewerkt.

Je weet dat er iets aan de hand is en op de achtergrond sluimert er iets. Je kunt er alleen de vinger niet op leggen. Deze sluimerende spanning geeft deze roman iets extra’s. Het doet het genre ‘spannende roman’ eer aan.

Wat is de titel goed gekozen! Na het lezen van deze roman snap je waarom het boek ‘De afdaling heet. De cover is, achteraf gezien, nog mooier. Ik vond hem, vanwege de grafische details, al heel tof, maar na het lezen valt alles op zijn plek.

In het begin kabbelt het verhaal een beetje voort. Tot Koen Paes op een bijzondere manier vaart in het boek brengt, dan moet het boek gewoon uit.

De samenhang tussen fietsen en het leven is heel mooi gedaan. Koen Paes brengt dit op een goede manier samen.

Er zit een giga plottwist in dit verhaal. In het begin kon ik dit niet plaatsen en het was alsof dit er niet bij hoorde. Het zorgde voor een raar gevoel bij me, maar uiteindelijk vallen de stukjes in elkaar. Het is verrassend.

Koen Paes weet met weinig woorden veel te zeggen. Dompel je onder in de bijzondere stijl van Koen Paes en geniet van de reis.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Uitgeverij Lannoo voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De afdaling

Auteur: Koen Paes
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
ISBN ebook: 9789401467476 
Prijs ebook: €14,99
ISBN paperback: 9789401466370 
Prijs paperback: €20,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge