Recensie: De Alfa-vrouwen 1 – Bellagio – Nan Adams

Cover van LoftBooks

Het is even geleden, maar eindelijk ben ik terug! Er speelde wat gezondheidsdingen, maar daar ga ik het niet over hebben. Ik wil je vandaag alles vertellen over Bellagio van Nan Adams. Je kunt deze auteur kennen van haar thriller ‘Vers bloed‘. Nu is Nan Adams terug met ‘De Alfa-vrouwen’-serie. Een serie voor de liefhebbers van Lucinda Riley en Sarah Lark. Ik vertel je graag meer over dit eerste deel. Lees je mee?

Het verhaal van Bellagio

 Als Geraldine tijdens het verjaardagsfeest van haar overgrootmoeder Beatrice een telefoontje krijgt over de verloren gewaande Alfa Romeo van haar familie, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Waar was de auto al die tijd? En waarom schrikken haar moeder en overgrootmoeder zo wanneer ze horen dat de oldtimer gevonden is? Geraldine besluit haar journalistieke talenten in te zetten en Beatrice te vragen naar de ware geschiedenis van haar familie. In een meeslepend relaas neemt Nan Adams de lezer mee door het epische leven van Beatrice, vol oorlogsdrama’s en dodelijke intriges. Van de koude tulpenvelden bij Alkmaar tot de luxe hotels in Bellagio aan het Comomeer in Italië. Bellagio schetst het leven van een jonge vrouw die zich ondanks tegenslagen staande weet te houden en generaties vrouwen inspireert.

Mijn mening

‘Bellagio’ heeft een mooi begin. Het is bijzonder dat een auto centraal staat in het verhaal. Na het lezen snap je de functie van deze auto. Heel leuk detail!

In het begin moet ik even wennen aan de verschillende vrouwen. Ik snap niet precies wie wie is en hoe de relaties onderling zijn. Door de flashbacks wordt dit langzaam duidelijker. De terugblikken zijn mooi gedaan. Je waant je in de Tweede Wereldoorlog en je krijgt een mooi kijkje in het leven van Beatrice. Wat maakte deze vrouw veel mee!

Geraldine en Beatrice zijn krachtige personages. Ze zijn goed uitgewerkt. Ik heb uiteindelijk heel erg genoten van de relatie tussen Geraldine en haar overgrootmoeder Beatrice. Ik miste soms wel wat emotie. Het verhaal kwam dan niet helemaal binnen.

Er komt een mooie dosis spanning in het verhaal. Het is onverwacht en het zet je op scherp. Het maakt het verhaal af. Daarnaast zitten er mooie boodschappen in het verhaal.

De cover vind ik prachtig en je waant je aan het Comomeer. De titel van het boek is goed gevonden. Het deed me denken aan de verhalen van Lucinda Riley en Sarah Lark. Als je houdt van historische romans dan ga je dit een mooi verhaal vinden!

Bellagio deed me denken aan de verhalen van Lucinda Riley, maar dan met een spannend aspect!

Liefs,

Veronique

Bedankt LoftBooks en Nan Adams voor het boek!

Je kunt dit boek bij de lokale boekhandel en o.a. Bol.com, Bookspot en Bruna bestellen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van Bellagio

Auteur: Nan Adams
Uitgever: LoftBooks
ISBN E-Book: 9789047207443

Abonneer je hieronder gratis op mijn blog en ontvang meldingen van nieuwe berichten in je mailbox! Meer weten over privacy? Lees dan hier.

Op zoek naar een proeflezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge