Recensie: De bekentenis – Jessie Burton

De bekentenis
Cover van Luitingh-Sijthoff

Elke maand schreef ik een recensie voor het leuke platform Feelgoodboeken.nl. Vandaag heb ik de recensie van De bekentenis van Jessie Burton voor je. Lees je mee?

Het verhaal van De bekentenis

Hier gaat ‘De bekentenis’ over:

In De bekentenis ontmoet Elise Morceau in 1980 de bijzondere Constance Holden. Ze is meteen diep onder de indruk van haar charme. Ze volgt de vrijgevochten schrijfster naar Los Angeles, maar voelt zich een buitenstaander in de wereld vol glamour en ambitie. Dan hoort ze een gesprek dat haar leven op zijn kop zet.

Drie decennia later is Rose Simmons op zoek naar antwoorden over haar moeder, die verdween toen zij een baby was. Constance Holden is naar verluidt de laatste die haar heeft gezien. Zal de ooit zo beroemde auteur Rose kunnen geven wat zij vraagt?

Mijn mening

Het boek viel me op vanwege de bijzondere cover. Het blauwe konijn, de bloemen en de blauwe achtergrond geven het een liefelijke, maar interessante uitstraling. Het is gewoon een prachtige cover! De ondertitel (‘Roman over drie vrouwen en het geheim dat hen verbindt’) maakte me nieuwsgierig. Als je van historische romans houdt, dan is dit boek ook een aanrader voor je. 

‘De bekentenis’ leest als een puzzel. Er zijn verschillende verhaallijnen (en flashbacks) in het verhaal. Soms raakte ik hierdoor even de draad kwijt en soms kwamen er extra zijsporen. Het zette je soms op een verkeerd been. Toch komt alles op een bijzondere manier bij elkaar. 

Soms is het verwarrend, maar het neemt niet weg: het is een prachtig verhaal. Ik heb bewust langzaam gelezen, omdat ik zolang wilde genieten van het verhaal. Dit kwam ook door de elegante stijl van Jessie Burton. Het is zwierig met soms verfrissende woorden. In eerste instantie lijken ze niet erbij te passen, maar Jessie Burton heeft de kracht om dit wel zo te laten voelen. Door haar stijl werd ik nieuwsgierig naar de rest van haar werk. 

De personages zijn heel mooi uitgewerkt. Het zijn stuk voor stuk mooie personages. Allemaal voegen ze iets toe aan het verhaal. De relaties zijn niet standaard te noemen en dat geeft deze roman net iets extra’s. 

Ik heb genoten van De bekentenis van Jessie Burton. Zoek je nog een mooie roman, dan is dit zeker een aanrader. Ook voor de historische romanfans is dit boek zeker een aanrader! 

Liefs,

Veronique

*De recensie is onderdeel van Feelgoodboeken.nl

*Dit boek is geen recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De bekentenis

Auteur: Jessie Burton
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN ebook: 9789024586301 
Prijs ebook: €12,99
ISBN paperback: 9789024586295  
Prijs paperback: €21,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge