Recensie: De bezetene – Craig Parshall

De bezeteneVan Royal Jongbloed kreeg ik het boek De bezetene van Craig Parshall opgestuurd. Ik was benieuwd naar deze thriller. In deze recensie vertel ik je meer over het verhaal. Lees je mee?

Het verhaal

“De bezetene” gaat over Trevor Black. In zijn jeugd heeft hij geestelijke krachten gekregen. Hij kon ze toen nog niet bevatten. Jaren later is hij een succesvolle strafrechtadvocaat  met een mooie vrouw. Dan gebeurt er iets bijzonders en krijgt hij een moeilijke en belastende gave: alles wat onzichtbaar is, kan hij zien. Hij ziet kwade machten. Dan wordt een van zijn vroegere vrienden vermoord. De moord lijkt op een andere serie schokkende moorden. Trevor keert terug naar zijn geboortestad om een moordenaar te vinden. Hij komt zijn eigen persoonlijke demonen tegen, maar ook de bovennatuurlijke.

Mijn mening

In het begin is het even wennen aan het taalgebruik. Sommige zinnen lopen niet lekker en er worden aparte woorden gebruikt. Na een tijdje went dit en stoort het minder. En dan kun je misschien zelfs van de zinnen genieten.

Het verhaal begint heel spannend en je weet niet goed hoe of wat. Het prikkelt je om door te lezen. Er staat iets te gebeuren, maar wat. Het begin lijkt wel een film. Echter valt halverwege het verhaal stil en de spanning is dan weg. Het duurt vrij lang voor het verhaal weer op gang komt. Soms is het verhaal een tikkeltje ongeloofwaardig.

Aan het einde komen alle lijntjes bij elkaar en is het onverwachts mooi. Er zitten een aantal christelijke invloeden in, maar niet te veel. Het past bij het verhaal.

De personages worden goed uitgewerkt en je leert Trevor kennen. Hij ontwikkelt zich als een interessant personage en je leeft met hem mee.

De bezetene bevat interessante personages. Het heeft een spannende begin. Het einde is onverwachts mooi.

Liefs,

Veronique

*Bedankt Royal Jongbloed voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.
*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Dit boek kopen?
Boeken algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge