Recensie: De bloedverwant – Rianne Meijburg

Cover van De Verhalenfabriek

Auteur Rianne Meijburg werd tweede met haar verhaal De bloedverwant bij de ‘Voorjaarskriebels schrijfwedstrijd’ van De Verhalenfabriek. In mijn recensie vertel ik je meer over dit spannende tussendoortje. Lees je mee?

Het verhaal van De Bloedverwant

Welk geheim verborg haar vader?

Het is lente. Buiten geniet iedereen van de eerste warme zonnestralen. Iedereen, behalve Chloé. Zij worstelt met het recente verlies van haar vader. Haar wacht de zware klus zijn spullen op te ruimen. Hulp accepteert ze niet en ze houdt haar geliefden op afstand.

In de chaos vindt ze een oude foto die vragen oproept. Ze gaat op zoek naar de antwoorden, maar haar zoektocht blijft niet onopgemerkt. Voor ze het weet raakt ze verstrikt in een web van geheimen en daarmee brengt ze haar eigen leven in gevaar.

Mijn mening

‘De bloedverwant’ heeft een toffe cover. Het heeft iets mysterieus. De flaptekst maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.

Het begin is heel goed neergezet. Je voelt de rauwheid van de rouw van Chloé. Het is een gevoel dat veel lezers zullen herkennen. Net als de zware klus van het opruimen van de spullen van een overleden dierbare.

Tijdens het lezen gingen een aantal gebeurtenissen voor mijn gevoel te snel. Ik snap dat er vaart gemaakt moet worden en dat je met weinig pagina’s veel moet zeggen, maar het voelde te gehaast.

Soms had ik het idee dat ik informatie miste. Er wordt bijvoorbeeld een hoofdstuk geëindigd met een cliffhanger. Goed, want daardoor wil je doorlezen en het houdt de spanning in het verhaal, maar de cliffhanger wordt vervolgens niet afgemaakt. Het blijft ‘expres’ vaag voor mijn gevoel.

Chloé is een interessant personage, maar ik krijg geen hoogte van haar. Er zit meer in haar. De lagen worden aangestipt, maar vervolgens niet uitgewerkt. Jammer, want ze had een tof personage kunnen worden.

‘De bloedverwant’ heeft een sluimerende spanning. Er is ‘iets’ waardoor ik door wil lezen. Langzaam ontrafel je het verhaal. Het einde vond ik steengoed! Ik bleef nog wel met wat vragen achter en ik denk dat een deel twee antwoord zal geven op die vragen. Je hebt dan net wat meer ruimte om Chloé en het verhaal uit te diepen.

De bloedverwant heeft iets waardoor ik door wil lezen!

Benieuwd naar dit boek? Bestel dit boek bij o.a. Bol of BrunaOok te lezen via Kobo Plus!

Liefs,

Veronique

Bedankt De Verhalenfabriek voor het boek!

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Koop je via mijn link een artikel (iets anders dan boeken mag ook) dan krijg ik een commissie! Jij merkt er niks van, maar je steunt wel Veronique’s Boekenhoekje. Meer informatie is hier te vinden.

Op zoek naar een proeflezer/meelezer voor je verhaal? Ook voor korte verhalen of novelles! Meer informatie kun je hier vinden.

Gegevens van De bloedverwant

Auteur: Rianne Meijburg
ISBN e-book: 9789461098863 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge