Recensie: De brief – Kathryn Hughes

De brief van Kathryn Hughes

Soms krijg ik verrassingspost van een uitgeverij. De brief van Kathryn Hughes was zo’n verrassing in mijn brievenbus. Wat heb ik genoten van deze historische roman. In deze recensie vertel ik je meer over dit boek. Lees je mee?

Het verhaal van De brief

Hier gaat ‘De brief’ over:

1973. Tina Craig werkt zo veel mogelijk om haar gewelddadige man te kunnen verlaten. Tijdens haar werk in een kringloopwinkel vindt ze in de zak van een tweedehands jas een brief, in een verzegelde en ongefrankeerde envelop. Tina opent de envelop en leest de brief – een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen…

1939. Billy Stirling weet dat hij zich als een idioot heeft gedragen, maar hij hoopt dat hij de zaken recht kan zetten. Hij schrijft een brief in de hoop zijn toekomst te kunnen veranderen. Dat lukt – op meer manieren dan hij zich ooit had kunnen voorstellen…

Reels: Ik was enthousiast

Ik was na het lezen van ‘De brief’ zo enthousiast, dat ik een Reels-video (een korte video op Instagram) maakte. Deze kun je hieronder bekijken.

Mijn mening

‘De brief’ is een verhaal dat je nog lang bijblijft. Het verhaal suddert nog een tijdje na. Tijdens het lezen had ik dit gevoel al, maar na het uitlezen werd dit gevoel versterkt.

Er zijn verschillende verhaallijnen en beide lijnen zijn mooi en heel anders. Het is bijzonder hoe Kathryn Hughes de verhaallijnen van beide verhaallijnen aan de tijd aanpast. Het is continu schakelen. Soms heb je wel eens een voorkeur bij een verhaallijn, maar die had ik in dit boek totaal niet. De schrijfstijl van Kathryn is heel fijn.

Het verhaal is hartverscheurend en het lijkt bijna een drama. Er gebeurt veel narigheid, maar er is ook plaats voor mooie gebeurtenissen. Het is naast heel mooi ook spannend. Ik vind de portie drama, romantiek en spanning goed gedoseerd.

In ‘De brief’ zijn een aantal momenten dat alles op zijn plek valt. Die momenten zijn meesterlijk gedaan. Op het moment dat je achter ‘iets’ (sorry geen spoilers) komt, zorgde bij mij voor kriebels. Goede kriebels welteverstaan.

‘De brief’ is heel anders dan andere historische romans. Het is een intens mooi liefdesverhaal met interessante verhaallijnen en een geweldig plot.

Liefs,

Veronique

*Bedankt The House of Books voor het boek!

*Je kunt het boek bij de lokale of online boekhandel kopen.

*Dit boek is een recensie-exemplaar. Meer informatie over recensie-exemplaren vind je hier.

*Dit artikel bevat affiliate links. Meer informatie is hier te vinden.

Gegevens van De brief

Auteur: Kathryn Hughes
Uitgever: The House of Books
ISBN ebook: 9789044355093 
Prijs ebook: €4,99
ISBN paperback: 9789044355086  
Prijs paperback: €22,99

2 Replies to “Recensie: De brief – Kathryn Hughes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controle *

CommentLuv badge